Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioteler in Brazilië wil limes, avocado's en zoete aardappelen exporteren naar EU

Inspelend op de wereldwijde trend in de zoektocht naar voedsel dat geteeld is op een duurzame en biologische manier, is een nieuw Braziliaans tuinbouw- en exportbedrijf opgericht, genaamd Farmer Brazil, onder het merk Verdena. Aan het hoofd van dit nieuwe 1000 hectare grote teeltbedrijf met ongeveer $5 miljoen dollar aan investeringen in nieuwe plantages en pakstations, staat CEO José Sampaio Correa Sobrinho en manager André Augusto Zanchetta Briso. Hij heeft  meer dan 40 jaar ervaring in het telen en verkopen van fruit.

Farmer Brazil bestaat uit boomgaarden in de stad José Bonifácio, de staat São Paulo in Brazilië. Het bestaat uit meer dan 1.000 hectare aan de oevers van de Nova Avanhandava-dam. Het pakstation bevindt zich in de stad Jaú, ook in de staat São Paulo, waar wordt verwerkt, verpakt en de productie van sappen en essentiële oliën plaatsvindt.

Augusto zegt dat zij in 2022 106 hectare hebben aangeplant met Tahiti limes met een uitbouw naar 300 hectare met deze planten in 2030. Er zal worden gestart met oogsten in 2023, om 9.000 ton per jaar te produceren, voor de biologische, sap- en essentiële oliën-markt. Ze hebben ook 7 hectare beplant met avocadobomen, waarvan het oogsten zal starten in 2024, met een productie van 100 ton per jaar. Farmer Brazil heeft ook 30 hectare aangeplant met zoete aardappel waarvan de oogst zal beginnen in de eerste helft van 2023, met een opbrengst van 600 ton per jaar. Ook is er dit jaar 7,5 hectare passiebloem (Passiflora Incarnata L.) aangeplant en zwarte salie of wilde salie (Varronia curassavica) met de eerste oogst gepland voor het eerste kwartaal van 2023, met een opbrengst van 40 ton per jaar, bestemd voor de farmaceutische markt.

"Tot nu toe hebben we €5 miljoen dollar geïnvesteerd, exclusief de kosten van het teeltbedrijf die een veel hogere waarde heeft. Dit zijn alleen de investeringen in de teelt zelf. We hebben in 2020 het "Conscious Agriculture" project geïmplementeerd in het merk Verdena, wat erop gericht is om 100% biologisch fruit en voedsel te telen en verkopen, waarbij al het duurzaamheids- milieubeschermingsbeleid wordt gerespecteerd, en state-of-the-art technologieën en wetenschappelijke kennis van specialiseren wordt gecombineerd met de rijkdommen van de natuur. Wat het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen betreft, gebruiken we onze eigen bio-fabriek, die de internationale vereisten voor biologische certificering volgt," legt Augusto uit.

Op dit moment wordt Farmer Brazil beoordeeld door nationale en internationale certificeerders zodat zij in 2023 gecertificeerd kunnen worden om de hele wereld te beleveren. Dat omvat Organic Brazil / Law No. 10,831, Organic Europe / Ec 834 / 2007, GlobalGAP, GRASP en Smeta.

Duurzaamheid
"We leggen planten op de bodem, tussen de plantlijnen, bestaande uit diverse inheemse soorten die de bodem in stand houden en bemesten. We hebben 300 hectare aan bos geplant voor herbebossing en een natuurlijke afscheiding voor de boomgaard, tegen besmetting van andere telers. Terwijl dit de balans van het ecosysteem bevordert, is dit gebied ook een thuis voor bijenkorven voor de bestuiving en de productie van biologische honing. We irrigeren 100% van de boomgaarden met water van de Nova Avanhandava-dam en kunnen zo een teelt gedurende de volle 12 maanden van het jaar garanderen. Met het oog op het behoud van natuurlijke hulpbronnen, hebben we een irrigatiesysteem geïmplementeerd met Israëlische technologie, met het oog op betere efficiëntie en besparingen. Farmer Brazil heeft een vergunning van de overheid van de staat São Paulo om water op te vangen voor de irrigatie van de boomgaarden, volgens de milieunormen."

Van Brazilië naar de hele wereld
"Onze export loopt via de havens van Rotterdam, Bremen (Duitsland) en Tilbury (Engeland), waar we onze partners hebben voor de lokale logistiek en onze eigen technici om het uitladen en distribueren van onze producten te begeleiden. Ik begon 40 jaar geleden met vers fruit en groenten. Twee jaar geleden ben ik gevraagd om bij Farmer Brazil te komen. We exporteren conventioneel fruit en een ander merk, Arandu, vanuit onze andere teelten. De limes en ander verse producten worden verpakt en op pallets gezet in dit nieuwe pakstation en daarna geladen in containers met temperatuurcontrole en ventilatie. Als ze afgesloten en verzegeld zijn, gaan de containers pas weer open op hun plaats van bestemming. We hebben ook een volmacht in Portugal, maar we zullen klanten direct beleveren vanuit ons nieuwe teeltbedrijf," zegt Augusto.

Op zoek naar partners
Om te voldoen aan de vraag van de binnenlandse en internationale markten, maakt Augusto gebruik van partners voor de levering van het fruit - daarbij inbegrepen mango's en guaves (voor de productie van sap) - die altijd worden gecontroleerd door het technische team van de groep om de kwaliteit van de geleverde producten te garanderen, vanaf het planten tot en met de oogst. "Ons doel is om mensen zo vroeg in aanraking te laten komen met de biologische wereld, om het gesprek op te starten en om ons teeltbedrijf aan hen te laten zien. We willen dat de relevante mensen naar Brazilië komen om ons bedrijf te bezoeken, ik kan niet wachten tot we onze opbrengsten kunnen verkopen over 2 jaar als we in volle productie zijn," besluit Augusto.

Voor meer informatie:
André Augusto Zanchetta Briso
Farmer Brazil
Tel: +551 194 104 4772
[email protected]

Publicatiedatum: