Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organto maakt financiële resultaten derde kwartaal 2022 bekend

"Omzet derde kwartaal beste in de geschiedenis"

Organto Foods, een geïntegreerde leverancier van biologische groenten- en fruitproducten met toegevoegde waarde, heeft haar financiële resultaten bekendgemaakt voor de drie en negen maanden eindigend op 30 september 2022. Alle bedragen zijn in overeenstemming met de International Financial Reporting Standards (IFRS), tenzij anders vermeld.

Bedrijfsresultaten derde kwartaal 2022

  • Omzet in het derde kwartaal € 3.271.252 tegenover een omzet van € 3.073.677 vorig jaar. Na correctie voor de daling van de euro ten opzichte van de Canadese dollar steeg de omzet in euro's met ongeveer 17%, wat de grootste omzet in het derde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf betekent en het dertiende opeenvolgende kwartaal met een recordomzetgroei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar.
  • Brutowinst van € 118.796 of 3,7% van de omzet tegenover
    € 378.298 of 12,3% van de omzet vorig jaar. Na correctie voor de gerealiseerde winst op afgeleide activa van € 76.542 uit valuta-afdekking die rechtstreeks verband houdt met productaankopen, bedroeg de aangepaste brutowinst € 195.338 of ongeveer 6% van de omzet.
  • De indirecte kosten voor het kwartaal bedroegen 35,5% van de omzet, of ongeveer 27% na correctie voor eenmalige en investeringsuitgaven, tegenover 33,6% vorig jaar. De stijging van de kosten weerspiegelt investeringen in infrastructuur en middelen ter ondersteuning van huidige en toekomstige groei-initiatieven die het bedrijf naar verwachting zullen positioneren voor toekomstige groei. Deze kosten omvatten uitgaven van
    € 275.882 in verband met de ontwikkeling van retailmerk-producten en digitale transformatieactiviteiten, acquisitie-activiteiten en kosten voor bedrijfsontwikkeling, die naar verwachting allemaal positieve toekomstige voordelen zullen opleveren.

"Hoewel het derde kwartaal traditioneel een seizoensgebonden trager kwartaal is voor onze activiteiten, gezien het vakantierooster in Europa en de beschikbaarheid van lokaal geteelde gewasalternatieven, behaalden we in het derde kwartaal een recordomzet doordat het aanbod in de tweede helft van het kwartaal versnelde. Dit momentum heeft zich doorgezet in het vierde kwartaal, waar onze omzet in oktober de grootste maandomzet in de geschiedenis van ons bedrijf was, en de effecten van onze initiatieven ter verbetering van de marges beginnen door te werken."

"Onze marges in het derde kwartaal werden beïnvloed door een extreem uitdagende macro-economische omgeving, waaronder de effecten van aanzienlijke kostenstijgingen als gevolg van de stijgende inflatie, de snelle daling van de euro ten opzichte van vreemde valuta en de voortdurende uitdagingen in de wereldwijde toeleveringsketen. We blijven maatregelen nemen om deze uitdagingen aan te pakken en te beperken en blijven erop vertrouwen dat we goed gepositioneerd zijn voor groei in de rest van 2022 en daarna", aldus Steve Bromley, voorzitter en Co-CEO van Organto en Rients van der Wal, Co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie:
Organto Foods Inc.
[email protected]

Publicatiedatum: