Van AnaarBio.nl verzamelt bio-adressen

Puur eten is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Boeren en boerderijwinkels hebben het zwaar, terwijl supermarktketens blijven groeien. We kiezen steeds vaker voor snel en makkelijk boven eerlijk en gezond. Een oproep van Joep Rovers, orthomoleculair arts en TedX Spreker, zette Yuri Winkelman in actie. Waar zitten de bio-adressen in Nederland? En hoe zorg je ervoor dat mensen een plaatselijke boerderijwinkel boven de supermarkt op de hoek verkiezen? Yuri maakte een website (van AnaarBio.nl) waarin je op één kaart alle bio-adressen in Nederland vindt.

Eén website met alle bio-adressen in Nederland
Op van AnaarBio.nl vind je (op dit moment) 232 adressen, verspreid door heel Nederland, waar je biologisch en puur voedsel koopt. Denk aan grasgevoerd vlees, zuivel en seizoensgroenten: plekken waar de schapenkaas helemaal zelf wordt gemaakt en waar dieren nog de ruimte hebben om te bewegen. Het doel van deze website is mensen uitnodigen een stukje verder te reizen voor hun voeding, om ze te laten zien waar hun voedsel eigenlijk vandaan komt. En natuurlijk: om gezonde en pure voeding te simuleren.

"Eenvoud en tijd besparen gaat nog te vaak boven eerlijk en puur voedsel"
"We zijn tegenwoordig zo gewend aan de eenvoud van naar de supermarkt geen en iets uit het schap pakken, maar we hebben geen idee wie onze voedselmaker nu precies is en hoe het product in dat schap terecht is gekomen. Boeren voelen zich niet gehoord. We gaan er automatisch vanuit dat grote partijen goed voedsel maken, maar dat valt tegen. En dat terwijl vers voedsel en de tijd nemen voor je eten zo ontzettend belangrijk is. Food is medicine: we vergeten nog te vaak dat voedsel veel problemen oplost. En er zijn genoeg initiatieven die puur voedsel aanbieden, maar we zitten continue in de gehaaste sfeer. We willen tijd altijd besparen", vertelt Yuri.

Hij vervolgt: "En nu hebben de boeren met hart voor eerlijk eten het zwaar. Zoals die ene kaasboer op de markt, die met liefde verse producten maakt maar wordt tegengehouden door restricties, regelgeving en hoge kosten. Het wordt voor hem steeds moeilijker om goed voedsel te maken. En omdat we steeds vaker kiezen voor snel en makkelijk boven eerlijk en gezond, is het voor de boeren lastig hun hoofd boven water te houden."

Zelf favoriete bio-winkels toevoegen
Op de website verzamelt Yuri de adressen verspreid door heel het land. Iedereen kan helpen. Ga naar vanAnaarBio.nl en geef het adres in de buurt door. Dit kan een boerderijwinkel zijn, of een boer die een website heeft waar eten besteld kan worden. Of wat dacht te denken van de wekelijkse groentepakketten met seizoensgroenten, direct vanaf het land?

Door middel van deze website helpen we de lokale eerlijke boeren én maken we de stap naar gezonde keuzes voor veel mensen makkelijker. Samen zorgen we ervoor dat de eerlijke voedselmakers blijven bestaan en dat we eten consumeren dat goed voor ons is.

Voor meer informatie: www.vananaarbio.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven