Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter Andeweg, TOFF:

"Richting feestdagen blijven bio-mango's altijd een gewild item"

Tholen - De eerste biologische Kent-mango's voor TOFF worden momenteel verscheept en staan gepland voor aankomst in week 50. "We hebben gewacht met het verschepen tot het brixgehalte op het gewenste niveau is", verklaart Wouter Andeweg. Hij heeft onlangs zijn Peruaanse leveranciers bezocht en is optimistisch gestemd over het seizoen. "We verwachten een gemiddelde oogst. Vorig jaar waren er her en der ook kwalitatief mindere mango's op de markt, maar voor zover we nu kunnen zien, komt er een goede kwaliteit binnen."

Volgens de importeur is de bio-aanplant van mango's in Peru de laatste jaren behoorlijk toegenomen sinds een aantal grote spelers met biologische mango's aan de slag zijn gegaan. "Momenteel zijn de prijzen erg goed, ook omdat er door de overgangsperiode weinig aanbod beschikbaar is. Wel maakt de huidige dollar/eurokoers de mango's behoorlijk prijzig. Richting de feestdagen blijven mango's altijd een gewild item, met name rond Kerst & Oud en nieuw worden er altijd veel mango's verkocht. Na nieuwjaar neemt het aanbod traditiegetrouw toe en zullen de prijzen ook wel wat afnemen", verwacht Wouter.

"Voor TOFF vormen de biologische mango's één van de focusproducten die we jaarrond beschikbaar hebben, naast onder meer de eigen producties kasgroenten, ananas, citrus en hardfruit. We starten nu met de mango-import vanuit het noordelijk deel van Peru en zakken later af naar de zuidelijke delen, zodat we het seizoen tot maart-april kunnen verlengen, waarna we overschakelen op de Afrikaanse mango's", vertelt Wouter.

De impact van de inflatie is momenteel wel merkbaar bij de bio-aankopen, aldus de importeur. "Mensen denken toch goed na waar ze de laatste euro aan besteden. Zo zien we de vraag vanuit de duurdere bio-speciaalzaken afnemen, tegelijkertijd blijft de vraag vanuit de reguliere retail goed doorlopen. Onze belangrijkste afzetlanden zijn Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en België. Daarnaast weten ook steeds meer Britse klanten ons te vinden."

Voor meer informatie:
Wouter Andeweg
TOFF
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht 
+31 (0)85 070 4572
[email protected]  
www.toffbv.nl