Volgende editie: 15 en 16 november 2023

Nordic Organic Food Fair trekt 5% meer bezoekers

Eco Living Scandinavia en de Nordic Organic Food Fair vierden hun 10-jarig bestaan met één van de meest succesvolle evenementen tot nu toe. De vakbeurs voor biologische en duurzame producten opende op 16 en 17 november in MalmöMässan haar deuren voor duizenden kopers, detailhandelaren en professionals uit de sector - met in totaal 3.858 bezoekers gedurende twee dagen. Dit komt neer op een stijging van 5% ten opzichte van 2021. 

Proeven, netwerken, leren en ideeën uitwisselen, het evenement bruiste van begin tot eind van belangrijke zakelijke activiteiten.  De beurs had een geheel nieuwe look en lay-out, 3 vernieuwde subzones, meer dan 60 sprekers, een seminarprogramma van wereldklasse, een nieuw beauty influencer event en het grootste hosted buyer programma tot nu toe. 

Polen werd uitgeroepen tot 'land van het jaar' van de Nordic Organic Food Fair voor zijn inzet voor biologisch. En dus werd de opening van de beurs gevierd met een speciaal doorknippen van het lint met de Poolse ambassadeur in Zweden, Joanna Hofman en Managing Director van Diversified Communication, Carsten Holm. 

Directeur van het evenement, Melina Viking, merkt op: "Het evenement van dit jaar heeft de ware veerkracht van de biologische en duurzame sectoren weerspiegeld. Nu de kosten van levensonderhoud stijgen, is het belang van een duurzame toekomst voor de komende generaties groter dan ooit. Biologisch voedsel en duurzame circulaire gemeenschappen staan hierbij centraal, en onze exposanten en bezoekers hebben ons opnieuw bewezen dat dit de toekomst van het bedrijfsleven is."

Ze vervolgt: "Het bereiken van ambitieuze doelstellingen om koolstofneutraal te worden, meer biologisch voedsel te produceren en gezondere landen te worden, zou ieders topprioriteit moeten zijn. De Nordic Organic Food Fair en Eco Living Scandinavia zijn de essentiële handelsevenementen om de industrie te helpen deze doelstellingen te bereiken. Tot volgend jaar!"

Toonaangevende namen
Toonaangevende retailers en supermarkten uit heel Europa - waaronder Zweden, Denemarken, Griekenland, Italië, Polen, Nederland, Oostenrijk, België, Noorwegen, Litouwen en Finland - kwamen nieuwe merken ontdekken en huidige leveranciers ontmoeten. 

Onder de aanwezigen waren senior professionals van Biofood-Biolivs AB, Coop Denmark, Dagrofa Foodservice, Grøn fokus, ICA, Life Europe AB, Life Sverige, Magasin DU Nord, Medica Nord, Midsona, Naturskyddsföreningen, Netto DK, Nomeco, Nordic Premium Group, Planet Organic, Salling Group, Sunkost, Svensk Egenvård, Tree of Brands, Vitafood ApS, Willys AB, Wolt Market Denmark en meer. 

De volgende editie zal gehouden worden op 15 en 16 november 2023. 

Voor meer informatie: www.nordicorganicexpo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven