Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meeloopdag Warmonderhof op 15 december: voor jongeren die straks vooraan willen staan in de landbouw

Jongeren die vooraan willen staan in de landbouw van de toekomst, of dat nu met de voeten in de klei is, of als leidinggevende in bijvoorbeeld een groothandel voor biologische en biodynamische voedingsproducten, zijn op Warmonderhof aan het juiste adres om een stevige basis te leggen voor hun toekomst. Warmonderhof houdt op donderdag 15 december aanstaande een meeloopdag in Dronten. Jongeren kunnen dan proefdraaien met het werken, wonen en leren waaruit deze opleiding bestaat. Ze moeten zich wel even aanmelden via deze pagina.

Foto: Mara Reiser

Door de breedte van de biodynamische landbouwopleiding op Warmonderhof vind je afgestudeerden van dit mbo overal ter wereld in een brede waaier van groene beroepen. Denk daarbij, behalve de biologische en biodynamische voedselproducerende bedrijven ook aan toeleveranciers, zadenfirma's, natuurvoedingswinkels, adviesbureaus, groothandels, verwerkende bedrijven en vakorganisaties. Leerlingen van alle opleidingsniveaus komen naar Warmonderhof, wegens de specialistische kennis die er wordt aangeboden.

Wonen en werken op het hof
Warmonderhof wil dat haar studenten de landbouw van binnenuit leren kennen. Daarom staat de school midden tussen de boerderijen en wonen de studenten op het erf. Het wonen-werken-lerenconcept is een beproefde snelkookpanmethode voor het aanleren van alle aspecten van de biodynamische tuinbouw, akkerbouw, fruitteelt en melkveehouderij. Na vier jaar zijn de studenten, ook als ze niet uit een agrarische familie afkomstig zijn, echt klaar voor een functie als leidinggevende of ondernemer in de biodynamische of biologische landbouwsector.

Foto: Joep Kengen

Twee organisaties werken samen
Warmonderhof wordt gerund door twee nauw samenwerkende organisaties. Stichting Warmonderhof is eigenaar van de boerderij, de winkel en de woonderij en begeleidt de BOL-studenten in de middagpraktijk. Aeres MBO Dronten Warmonderhof is de school. Die geeft de theorielessen, de lessen techniek en praktijkleren en verzorgt de externe stages. Kortweg worden deze organisaties vaak samen aangeduid als 'Warmonderhof'.

BOL en BBL
Op Warmonderhof worden twee opleidingen aangeboden: BOL en BBL. Op de BOL-opleiding zitten jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud die 's morgens onderwijs volgen en elke middag op de boerderijen werken. Ze wonen doorgaans allemaal op de campus. Op de BBL-opleiding zitten volwassenen tussen de 25 en 55 jaar die één dag per week naar school komen en twee dagen per week stagelopen op een bedrijf ergens in Nederland.

Meeloopdag 15 december
Tijdens de meeloopdag voor de BOL-opleiding krijgen de jongeren een rondleiding en een proefles. Ze lunchen mee met studenten in hun huisjes en gaan daarna een paar uur aan het werk in de melkveehouderij, de akkerbouw, fruitteelt of tuinbouw. De bezoekers van de meeloopdag BBL krijgen een proefles en een rondleiding. Zo krijgt iedereen een goed beeld van wat hun te wachten staat als ze zich aanmelden voor een studie aan Warmonderhof.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden meeloopdag. 

Publicatiedatum: