Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brutowinstmarge voor Oatly valt vrijwel weg in derde kwartaal van 2022

De Zweedse producent van dranken op basis van haver Oatly heeft het derde kwartaal van 2022 afgesloten met een omzet van 183 miljoen euro. Dat betekent een toename van 7% in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Tegen constante wisselkoersen nam de omzet met 16,7% toe. 

De onderneming realiseerde een bruto kwartaalwinst van 5,0 miljoen dollar en kwam daarmee tot een brutowinstmarge van 2,7%. In het derde kwartaal vorig jaar was de de brutowinstmarge nog 26,2%. Het nettoverlies toe te rekenen aan aandeelhouders van de moedermaatschappij bedroeg 107,9 miljoen dollar, vergeleken met een nettoverlies van 41,2 miljoen dollar vorig jaar. 

Voor het gehele jaar 2022 stelt Oatly de financiƫle verwachtingen naar beneden bij. De onderneming gaat nu nog uit van een omzetgroei tussen 9% en 12% in vergelijking tot 2021. Het bedrijf wil de kosten verlagen en onder andere snijden in het personeelsbestand. Dit moet leiden tot een besparing van 25 miljoen dollar per jaar vanaf begin 2023. Daarnaast zoekt de onderneming partners die de productie deels over willen nemen waardoor het bedrijf minder kapitaalintensief wordt.

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum: