Nationale week zonder vlees-campagne wordt vanaf 2023 ook buiten Nederland gevoerd

De Nationale week zonder vlees-campagne wordt vanaf 2023 ook buiten Nederland gevoerd. Dat is mogelijk dankzij het Europese subsidieprogramma 'Horizon Action Grant'. Het eerste land waar de campagne ook zal worden gevoerd is België, in oktober 2023. Na België zal er tot en met 2026 ieder jaar een extra Europees land volgen.

In Nederland vond dit jaar de vijfde editie van deze campagne plaats. Dit jaar kreeg de campagne in Nederland voor het eerst de toevoeging '& Zuivel', om ook de impact van zuivel op het klimaat duidelijk te maken en deelnemers te inspireren niet alleen vaker vegetarisch maar ook vaker plantaardig te laten eten. Deze toevoeging is in Nederland blijvend, maar zal geen onderdeel zijn van de internationale campagne. 

De internationale uitrol van de 'Nationale week zonder vlees' is onderdeel van het 'Like-a-pro'-project en wordt gefinancierd door de Europese Unie. Green Food Lab, het uitvoerende bureau van Stichting Week zonder vlees, is onderdeel van het Like-a-pro-consortium, dat deze subsidie heeft ontvangen. Like-a-pro heeft als doel duurzame en gezonde voeding te vergemakkelijken door alternatieve eiwitten te produceren en mainstream te maken. 

Bron: Green Food Lab


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven