Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biochef Brayan Garcia:

"Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"

Brayan Garcia tovert met eten in de keuken van biologisch restaurant Noordoever in Leuven: "Hier heb ik veel geleerd over bio. Bijvoorbeeld dat bio ook te maken heeft met duurzaamheid, met gezond leven, en je eten lokaal kopen." Hoe werd deze chef-kok uit Colombia zo'n fan van bio? Restaurant Noordoever hanteert een bijzondere formule: je betaalt je eten per gram. Aan het buffet schep je je bord vol met lekkere verse plantaardige voeding en aan de kassa laat je je bord wegen en betaal je volgens het gewicht.

Het leven van deze jonge chef-kok verliep op een wonderlijke manier. In zijn geboorteland Colombia was hij geadopteerd, maar hij ontdekte dat hij twee biologische broers én een zus had in België. Dus kwam hij zeven jaar geleden hiernaartoe. Garcia: "Mijn vader werkte als kok in goeie restaurants in de VS en ik wilde heel graag kok worden zoals hij. Ik wilde graag in een multicultureel land wonen dus ik begon hier aan een koksopleiding. Daarna moest ik werk zoeken... mijn eerste job was als afwasser bij Noordoever (lacht). Ik heb toen echt de beslissing genomen om helemaal van nul te beginnen!" Intussen is hij opgeklommen tot chef-kok in het populaire Leuvense restaurant.

Klik hier voor het volledige artikel op de website Alles over Bio. 

Bron: Alles over Bio

 
Publicatiedatum: