Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heero Gramsma en Michiel Groenewegen, Lunnosta Holland:

"Focus op wortelgewassen, avocado's en gember"

"Ondanks de coronacrisis van de afgelopen jaren hebben we ons internationale verkoopteam uitgebreid. In Luonnosta Finland Oy hebben we nu Antti, Olga en Maria en in Nederland hebben we Luonnosta Holland met Michiel en mijzelf. Michiel is een specialist in biologische exoten en import uit Zuid-Amerika. De andere leden van het verkoopteam zijn allround en zeer ervaren in AGF", zegt Heero Gramsma, directeur van Luonnosta Holland BV. 

Luonnosta als groep groeide het afgelopen boekjaar, eindigend in juni 2022, in omzet en volume. Luonnosta Oy bestaat al 30 jaar in Finland. Luonnosta Holland is eind 2020 gestart. "Onze focus ligt op twee productgroepen: wortelgewassen en avocado/gember. Wij brengen wortelgewassen zoals (zoete) aardappel, ui, wortel en rode biet door heel Europa op de markt. Naast deze wortelgewassen verkopen en distribueren we exoten, zoals biologische avocado, kurkuma en gember. We hebben ook biologische avocado uit een eigen project in Tanzania", vertelt Gramsma.

"Voor dit seizoen zien we veel kansen en enkele uitdagingen. We verwachten goede handelsmogelijkheden door de hete en droge weersomstandigheden in heel Europa, maar we zien ook af en toe logistieke problemen opduiken. Prijzen en beschikbaarheid zijn een probleem. Gelukkig kunnen we nog steeds deze uitdagingen samen met onze leveranciers en klanten oplossen, want we steunen op langdurige relaties en een ervaren team." 

"Tijdens de coronacrisis hadden we minder gelegenheid om onze klanten en leveranciers te bezoeken, dus nu zijn we heel blij dat we dat wel kunnen. We hebben al genoten van het bezoek aan Potato Europe en Fruit Attraction en nu kijken we uit naar de Potato Variety Days in Nederland. En daarna zullen we tijdens het seizoen weer meer bezoeken aan onze relaties brengen. Luonnosta zal ook aanwezig zijn op Fruit Logistica in Berlijn in februari 2023 met een eigen stand. We hopen u de komende maanden te ontmoeten!", besluit Gramsma.

Voor meer informatie:
Heero Gramsma 
Luonnosta Holland BV
Tel: +31 647379441
[email protected] 
www.luonnostaholland.nl 

Publicatiedatum: