Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery

Tholen - Per 1 november zijn de assortimenten van Bakkerij van der Westen en Bakkerij Verbeek officieel samengevoegd. "We bieden nu het mooiste biologische brood en banket uniform voor alle klanten. De afgelopen tijd hebben we er alles aan gedaan om onze belofte na te komen en het beste van twee werelden stapsgewijs in één assortiment samen te laten komen. En dat moment is nu daar. Per 1 november leveren we alle versklanten in de Benelux, ongeacht of zij vanuit Waspik of vanuit Brummen beleverd worden, dezelfde mooie producten", vertelt Peter Jacobs namens Van der Westen organic family bakery.

Hij erkent dat het wat langer geduurd heeft dan oorspronkelijk voorzien was. "De manier van produceren maakt echt het verschil. Daarom moesten we hier heel zorgvuldig in zijn. We moesten vooral de broden goed doortesten. Ons brood is geen industrieel product, en een Waspik receptuur in Brummen bakken, of omgekeerd, levert nu eenmaal een ander brood op. Dat vraagt ontwikkeling en testen. Daarnaast waren er veel IT- en logistieke vraagstukken en dat in een krapte op de arbeidsmarkt."

Product technisch is het assortiment verdeeld over 6 productielocaties: Dwarsweg 12 en 18 in Waspik, Brummen, Made, Ahaus en Gilze. Elke locatie maakt haar eigen producten. De glutenvrije en GV-vegan producten worden in aparte bakkerijen in Gilze en Waspik Dwarsweg 18 geproduceerd. Demeter authentiek Duits brood wordt in Made en Ahaus geproduceerd. Grootbrood, kleinbrood en banket is verdeeld over Brummen en Waspik. "Via crossdock worden de producten dagdagelijks tussen de locaties uitgewisseld om de klant vanuit de locatie Brummen of Waspik te kunnen bedienen."

Peter vertelt dat ze de recepten, producten en het vakmanschap van beide bakkerijen zijn gaan vergelijken. "Per product hebben we gekeken wie het mooiste product maakte. Een erg leuk en spannend proces." Bij de selectie van het nieuwe assortiment stonden smaak en kwaliteit voorop. "Het vernieuwde assortiment is een mooi breed assortiment. Op brood gebied maken we nog meer dan 100 verschillende broden. Een zeer ruime keuze, met veel verschil tussen de verschillende broodsoorten zowel in bakwijze, graansoorten, vorm en smaak. Van mooie Franse landbroden, Duitse broden, demeter broden van Nederlands BD-graan, Pane-Maire en Bourgondische broden die maar liefst 48 uur bereidingstijd kennen, tot de bekende volkoren busbroden van tarwe of spelt. Ook op banket gebied bieden we een zeer breed assortiment en hebben we onder andere verschillende duurzaam verpakte taarten en taartjes toegevoegd."

Het hele proces heeft allerlei nieuwe inzichten gegeven, zo geeft hij aan. "Dat is mooi om te zien. En dat kan eigenlijk ook niet anders wanneer je samen meer dan 80 jaar Bio-Bakkerij ervaring deelt. Het grote verschil tussen de gangbare en bio-bakkerij zit er vooral in dat we in de bio-bakkerij elk product met enkelvoudige biologische grondstoffen bakken. Dat vraagt veel kennis van de grondstoffen en het bakproces. Gangbaar wordt er vooral heel veel met kant en klare broodmixen gewerkt. Die wijzen wij af. Het resultaat: een veel eerlijker, smakelijker en ambachtelijker product. Daar zijn we trots op."

Voor meer informatie:
Van der Westen organic - family bakery
Dwarsweg 12
5165 NM Waspik
0416 317760
[email protected] 
www.zonnemaire.nl