Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland maakt kennis met de 'Taste the World' oliën

Tholen - Bio Planète heeft onlangs de 'Taste the World'-serie in Nederland gelanceerd. "Deze serie oliën hebben we speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van de snelle en veganistische keuken. Met deze smakelijke oliën willen we consumenten stimuleren om lekker te koken en hen tegelijkertijd inspiratie uit de hele wereld bieden voor het bereiden van gezonde gerechten. Hiermee bieden we een gelegenheid om spontaan familie, vrienden en kennissen bij elkaar te brengen voor een smakelijke maaltijd", vertelt Christin Rasper namens Bio Planète. De oliën zijn verkrijgbaar bij Udea. 

De Pizza & pasta olie, Curryolie gember & kurkuma en Wokolie.

De lijn bestaat uit een Pizza & pasta olie, Curryolie gember & kurkuma en Wokolie. Voor de Pizza & pasta olie heeft Bio Planète geraffineerde olijfolie van eerste persing met zonnebloem-, chili- en knoflookolie gecombineerd. Het kruiden-tomatenmengsel maakt de olie volgens de producent tot een blikvanger op tafel. "Deze olie is ideaal als topping op Italiaanse pasta's of pizza's of voor mediterrane spreads."

De Curryolie gember & kurkuma is geïnspireerd op de Indiase keuken, deze is speciaal bedoeld voor curry's en andere Indiase gerechten. In deze plantaardige oliemelange is de milde kruidigheid van gember en chili in goede harmonie met de aromatische tonen van kaneel, komijn en kurkuma. Mosterdolie, een traditionele Indiase bakolie, maakt het exotische recept compleet. Met deze olie kan men bakken, maar hij kan ook koud als topping gebruikt worden.

De laatste is voor de fans van de Aziatische keuken. Dit oliemengsel is goed hittebestendig en daardoor erg geschikt om te wokken en roerbakken. De smaak is het resultaat van de combinatie van chili en fijngeroosterde pindaolie. Ideaal voor groenteroerbak en tofu-gerechten.

"Italiaanse, Indiase en Aziatische keuken zijn erg populair" 
Christin vertelt dat het bijzondere aan deze producten is dat ze snel te gebruiken zijn en dat ze alle drie veganistisch zijn. "Handig en snel koken is zeker een trend. De meeste mensen willen snel kunnen koken en met deze oliën heeft de klant al 'alles' in de fles. Gewoon schudden en het is meteen klaar voor gebruik. Ik denk dat dit ook is wat de Nederlandse consumenten er vooral leuk aan zullen vinden. De Italiaanse, Indiase en Aziatische keuken zijn erg populair. Dus iedereen zal iets vinden naar zijn of haar voorkeur en smaak. We zijn erg benieuwd welke olie het meest in de smaak zal vallen op de Nederlandse markt."

Planet Score
Bijzonder is dat deze oliën één van de eerste levensmiddelen in Duitsland en Frankrijk zijn die met de Planet Score zijn beoordeeld. Voor dit milieukeurmerk worden naast de levenscyclusanalyse aanvullende indicatoren gebruikt om het milieueffect van de voedselproductie beter in kaart te brengen. Klik hier voor meer informatie over de Planet Score.

Voor meer informatie:
Christin Rasper
Bio Planète
Klappendorf 2
D-01623 Lommatzsch
+49 (0)35241 820 826
[email protected] 
www.bioplanete.com