Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brad Vanstone, Willicroft: "Het zal niet bij alleen dit bio-product blijven"

Biologische plantaardige kaas Italian Aged nu landelijk verkrijgbaar

Tholen - De Italian Aged van Willicroft is sinds kort verkrijgbaar bij Udea. Halverwege oktober werd het product landelijk gelanceerd bij Ekoplaza. Het gaat om de eerste 100% biologische plantaardige kaas van Willicroft. Brad Vanstone, oprichter van Willicroft, vertelt: "Dit is momenteel het enige Willicroft-product op basis van cashewnoten. We gebruikten dit ingrediënt voorheen als basis voor al onze producten, maar zijn recentelijk geswitcht naar bonen en peulvruchten. En we vonden dat als we een product op basis van cashewnoten wilden behouden, we de toeleveringsketen op een hoger niveau moesten brengen. Daarom hebben we voor dit product de stap naar biologisch gezet." 

De Italian Aged is gemaakt van cashewnoten, maïszetmeel, gedroogde gist, zout, knoflookpoeder en natuurlijk aroma. Brad vertelt dat Willicroft met verschillende kleinschalige leveranciers werkt. "Dat is meteen ook één van de redenen waarom de rest van ons assortiment nog niet biologisch is. Voor sommige ingrediënten die we voor de andere producten gebruiken hebben we nog geen geschikte bio-producent gevonden, die volledig aan ons kwaliteitseisen voldoet. Voor de ingrediënten in de Italian Aged hebben we stuk voor stuk heel goede bio-leveranciers gevonden. Daarom besloten we dit product in een biologische variant op de markt te brengen." 

"Het zal niet bij alleen dit bio-product blijven"
Hij benadrukt dat ze bij Willicraft altijd op zoek zijn naar nieuwe leveranciers en mooie ingrediënten. "Hiervoor houden we bijvoorbeeld ook de ontwikkelingen in de regeneratieve landbouw in de gaten. We zouden in de toekomst graag ons eigen regeneratieve ingrediënt gaan produceren. Maar allereerst ligt de focus op meerdere bio-producten ontwikkelen. Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat we nog verder door gaan ontwikkelen en dat het niet bij alleen dit bio-product zal blijven."

Rechtstreeks uit de verpakking te nuttigen
Hij omschrijft de Italian Aged als de perfecte smaakmaker voor pastagerechten, zoals lasagne, of over geroosterde groenten. Op LinkedIn plaatste Brad net na de introductie de onderstaande foto met dit bijschrift: "Sinds onze verhuizing naar Oud-West drie jaar geleden zijn mijn partner en ik verwend door heerlijke, goed ingekochte producten van Marqt, nu Ekoplaza Foodmarqt, op 200 meter van ons appartement. Ik ben verheugd dat we ons nu in deze illustere schappen hebben gevoegd met de Willicroft Italian Aged. Een speciale vermelding gaat uit naar al diegenen die ons in de loop der jaren hebben verteld dat het zo lekker is dat ze het rechtstreeks uit de verpakking eten - zoals ondergetekende hieronder demonstreert! Kudos aan iedereen in het Willicroft-team die dit mogelijk heeft gemaakt." 

Brad demonstreert voor de Ekoplaza Foodmarqt hoe je de kaas rechtstreeks uit de verpakking kunt eten. 

Voor meer informatie:
Willicroft HQ
Westerstraat 187
1015 MA Amsterdam
[email protected] 
www.willicroft.com