Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-bakker Bettina Loose krijgt geen steun en haalt de krant met ingezonden brief

"Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"

Bettina Loose van Bettina bakt heeft onlangs een lezersbrief gestuurd naar de Volkskrant en deze is op 18 oktober geplaatst. Ze vraagt in haar brief aandacht voor 'De Verhoging' en het feit dat ze geen steun zal krijgen vanuit de overheid omdat ze te weinig gas gebruikt. Had ze dan niet zo energiezuinig moeten zijn? "Ik heb gemerkt dat het goed gelezen is. Nu maar hopen dat ik iemand in Den Haag heb wakker geschud...", aldus Bettina. 

Lees hier de brief: 

Ik heb een kleine Konditorei/banketbakkerij in Amsterdam. Ik ben klein, maar toch lukte het me om in 2014 als tweede te eindigen in de verkiezing voor meest duurzame MKB-er in Amsterdam (Dam-prijs). Want mijn specialisme is niet alleen 'Duitse Konditorei', maar ik bak ook biologisch en zo duurzaam mogelijk. Ook toen energie nog goedkoop was, ben ik steeds energiezuiniger gaan werken.

Een paar weken geleden kreeg ik dan de brief met De Verhoging. Ik moet nu 3 tot 4 keer meer gaan betalen dan ik twee jaar geleden deed.

Daarnaast zijn ook een aantal grondstoffen behoorlijk in prijs gestegen.

Ik kan dit toch niet allemaal doorbereken in mijn verkoopsprijs? Mijn hoop was op de ondersteuning waar de regering mee bezig was.

Vrijdag kwam naar buiten wat de regels voor de ondersteuning zijn. Ik gebruik minder dan 5000 kub gas/50.000 kwh en daarom zal ik geen steun krijgen. Tja, had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?

Hartelijke groet,

Bettina Loose

Voor meer informatie: 
Bettina Loose
Bettina bakt
Van Woustraat 188 A
1073 LZ  Amsterdam
020 6627079
info@bettinabakt.nl 

Publicatiedatum: