Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgende editie op 2 en 3 oktober 2023

Vakbeurs Foodspecialiteiten trekt 5.809 bezoekers

Nooit eerder waren er zoveel merken en producten vertegenwoordigd op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Zelfs uit Libanon waren er exposanten vertegenwoordigd met heerlijke producten, nieuw voor de Europese markt. Netwerken, proeven, ruiken en voelen werkelijk alle zintuigen werden tot het maximale geprikkeld en was er voor een ieder wat wils. Vakbeurs Foodspecialiteiten heeft jaarlijks een groot internationaal aanbod. Het is dan ook een grote inspiratiebron voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels. De afgelopen dagen bezochten 5809 bezoekers de vakbeurs.

Klik hier om de Biojournaal-fotoreportage met de bio-exposanten te bekijken. 

Direct bij de entree van hal 1 worden traditioneel de nieuwe producten, diensten en concepten van 2022 gepresenteerd in de vernieuwde Noviteitenstand. Deze noviteiten deden mee met de wedstrijd 'Beste Noviteit 2022'. Een deskundige vakjury, onder leiding van voormalig culinair journalist Felix Wilbrink, heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria en maakte op maandagavond 26 september de winnaars bekend: 

  • Beste Noviteit 2022: Violetta (in hout gebakken)
  • Best Kaasnoviteit 2022: Eytemaheert kaas
  • Godfather Award 2022: E-nummervrije verse Amsterdamse ossenworst

Een nieuwe traditie is de verkiezing van het 'Mooiste Kerstpakket 2022' welke zijn gemaakt door ondernemers en medewerkers van een foodspecialiteitenwinkel. De winnaar wordt vandaag in zijn/haar winkel verrast door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

Een al oude traditie zijn de kaaskeuringen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC). 575 deelnemers uit de kaasindustrie en (detail)handel hebben gestreden voor de Gouden Kaasboor. De bekendmaking hiervan vindt plaats op donderdag 6 oktober aanstaande in Hart van Holland te Nijkerk. Voor meer informatie zie www.nnkc.nl.

Save the date Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023
De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023 zal op maandag 2 en dinsdag 3 oktober van 13.00 tot 22.00 uur plaatsvinden.

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Voor meer informatie: www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl 

Publicatiedatum: