Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Donderdag 29 sep­tem­ber zitting over herontwikkeling Food Center Amsterdam

Donderdag 29 september volgt bij Raad van State een zitting over het wijzigingsplan ‘Food Center Amsterdam – 2e wijziging’ dat het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft vastgesteld. Het wijzigingsplan hoort bij het bestemmingsplan ‘Food Center Amsterdam (2e herstelbesluit)’.

Dat bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van het FCA-terrein aan de Jan van Galenstraat mogelijk. Het huidige FCA-terrein wordt aan de hand van het bestemmingsplan ontwikkeld tot een bedrijventerrein in het noordelijke deel en een woongebied in het zuidelijke deel. De bestaande bedrijven worden verplaatst naar nieuwe bedrijfsgebouwen om plaats te maken voor woningen. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk dat een strook van ongeveer 3.000 m² in de westelijke zone van het terrein onderdeel uit gaat maken van het toekomstige woongebied. De strook moeten dienen als openbare ruimte en blijft onbebouwd. Daarmee wil de gemeente de centrale markthal beter zichtbaar maken.

Horecagroothandel Bidfood is het niet eens met het wijzigingsplan en komt daartegen in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bedrijf is gevestigd op het huidige FCA-terrein. Bidfood vreest dat er op het FCA-terrein geen plek overblijft voor herhuisvesting van haar onderneming. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zaak op 7 juni 2022 eerder op zitting behandeld. Naderhand zijn er nog stukken uitgewisseld tussen de partijen. Daarom wordt de zaak donderdag op een tweede zitting behandeld.

Bron: Raad van State

Publicatiedatum: