Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische bospeen nieuw bij Top Fresh Handel

"De vraag is goed en we verwachten de verkoop de komende jaren verder uit te breiden"

Tholen - Door de droogte in heel Europa en ook de impact van het pastinaakvirus ontstond er al vroeg een tekort op de wortelmarkt. "Hoe het aanbod zich de komende weken zal ontwikkelen, blijft afwachten," constateert Ronald Gielleit van Top Fresh Handel uit Kraggenburg. "Vorige week heeft het in heel Europa weer geregend. Voor producten als aardappelen en uien is dat in veel gevallen te laat, maar de hoofdoogst van de wortelen is in oktober, dus er kan nog veel gebeuren."

"De prijzen liggen op een redelijk goed niveau. De gangbare peen wordt rond de 26 cent verkocht, de bio-peen tussen de 30 en 34 cent. Persoonlijk verwacht ik dat er straks wel wat druk op de markt van telers die graag afland willen verkopen in plaats van te kiezen voor de dure koeling met alle risico's van dien. Maar het is te hopen dat de prijzen op een goed niveau blijven", vervolgt Ronald.

"Wij verkopen de conventionele peen nu voornamelijk naar Belgiƫ, verder gaat er veel gewassen peen naar Afrika en is er afzet van bio-peen naar Duitsland. Vorig jaar viel met name de kwaliteit van de biologische peen in de bewaring erg tegen, maar kwalitatief ziet de peen die we nu oogsten er goed uit", constateert Ronald. De groei van het biologische wortelareaal is inmiddels gestagneerd en dat is volgens de verkoper een goede ontwikkeling. "Als alles goed groeit, hebben we veel te veel bio-producten."

Een nieuwe ontwikkeling bij Topfresh is dat het bedrijf dit seizoen voor het eerst ook biologische bospeen levert op speciaal verzoek van een Belgische klant. "We hebben hier speciale machines voor aangeschaft en oogsten de bio-bospeen twee keer per week. De vraag is goed en we verwachten de verkoop de komende jaren verder uit te breiden."

Voor meer informatie:
Ronald Gielleit
Top Fresh Handel
Zuiderringweg 23
8317 RA Kraggenburg
0527 745043
[email protected] 
www.topfresh.nl