Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De volgende demo-activiteiten bij Tuinderij de Es staan voor de deur

Na een succesvolle start met een hoge opkomst van boeren en
tuinders staan de volgende demo-activiteiten bij Tuinderij de Es voor de deur. Op zondag 25 september kun je samen met andere collega-ondernemers een kijkje nemen bij een aantal verschillende kwekers/tuinders en op maandag 17 oktober vindt een workshop plaats rondom bodemmetingen uitvoeren. Opgeven voor deze activiteiten kan via www.tuindees.nl/demobedrijf.

Belverse Akkerloop, zondag 25 september
Op zondag 25 september organiseren ze de Belverse Akkerloop voor iedereen die geïnteresseerd is, daarbij creëren ze een aparte groep voor boeren en tuinders in het kader van het demo-project. Deelnemers zullen met elkaar een mooie wandeling maken door het landelijke gebied van de Belverse akker. Daarbij worden verschillende bedrijven bezocht, waar een rondleiding zal worden gegeven: bio-tuinderij de Es, biologisch bedrijf het Kruidenrijk, de kwekerijen van Joost Sterke en Aad Vermeer en het Belvershuys. Kom met elkaar in contact en leer elkaar en elkaars bedrijven kennen. De groep voor boeren & tuinders start om 11.00 uur bij tuinderij de Es (let op: publieksactiviteit start om 10.00 uur), voor een lunchpakket wordt gezorgd.

Workshop 'Duik in je (eigen) bodem', maandag 17 oktober
Op tuinderij de Es zijn dit seizoen twee bodemexperimenten uitgevoerd, 1 met levende bodembedekkers en 1 met verhoogde compostbedden. Ze zijn benieuwd wat dit voor de bodem
heeft gedaan en gaan verschillende soorten bodemmetingen uittesten (onder andere visuele observaties; chroma's; microbiometer en bodem balans analyse). Diverse deskundigen zijn hierbij aanwezig en leren je hoe bodemmetingen uit te voeren, hoe de resultaten te interpreteren en hoe je vervolgens aan de hand van deze resultaten je bodem kunt verbeteren. Al doende leren, deelnemers gaan samen aan de slag zodat ze dit ook op hun eigen bedrijf kunnen gaan toepassen. Deze workshop start om 9.30 uur en de dag zal tot circa 16.00 uur duren (inclusief lunch).

Kosteloos deelnemen, wel even aanmelden
Iedere boer en tuinder, gangbaar of biologisch, kan kosteloos deelnemen aan de activiteiten. Aanmelden voor de akkerloop op 25 september en/of de workshop op 17 oktober aanstaande kan via deze link. Daar kun je ook meer informatie vinden over andere activiteiten in het kader van dit project en je hiervoor aanmelden. In de komende winterperiode start ook de intervisiegroepen met andere ondernemers en vinden er interessante workshops/lezingen plaats. Volgend jaar starten weer de nieuwe 1-daagse stage uitwisselingen.

Publicatiedatum: