Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw gebouw van Marma officieel geopend

Marma, de Tiense verdeler in ecologische en biologische producten, werd op zondag 11 september officieel geopend door Burgemeester van Tienen, Katrien Partyka. Zaakvoerders Lien, Steve en Nick Portauwe, de tweede generatie binnen het familiebedrijf, stelden onder andere het nieuwe gebouw voor dat recent op de Feed Food Health campus voor innoverende voedingsbedrijven in Tienen gebouwd werd.

In november 2020 verhuisde het bedrijf al naar de nieuwe site in Tienen, maar een grote opening werd in eerste instantie uitgesteld omwille van corona. Afgelopen zondag waren na lang uitkijken alle eigen medewerkers, klanten en partner leveranciers met hun gezin uitgenodigd voor een grootse opendeurdag waar ze het gebouw en de werking van Marma verder konden ontdekken.

Markt van partnerleveranciers
De focus van Marma ligt op biologische producten. Naast het aanbieden van eigen kwaliteits- en distributiemerken biedt het bedrijf ook gezonde alternatieven voor vegetariërs, veganisten of mensen met een allergie of voedingsintolerantie. In het magazijn stonden tijdens de opendeurdag van Marma maar liefst 50 partner leveranciers opgesteld om hun gamma voor te stellen aan en kennis te maken met de bio-winkels die klant zijn bij Marma. We kregen een mooie verzameling te zien van ecologische verzorgings-, lifestyle- en huishoudproducten, droge voeding, diepvries, verse, maar ook ultraverse voeding met een aanbod in vlees, vis, kip, brood, banket, aardappelen, groenten en fruit.

State-of-the-art logistiek en magazijn
Marma medewerker Ludo nam geïnteresseerden mee tijdens enkele georganiseerde wandelingen. Hierbij werd de werking van het nieuwe distributiecentrum, het ecologische hart van het bedrijf, voorgesteld. Bij de bouw werden namelijk heel wat energiebesparende en milieuvriendelijke initiatieven genomen. waaronder drie hemelwaterputten voor eigen gebruik, twee zinkvijvers voor insijpeling van regenwater, 480 zonnepanelen op het dak en extra isolatiewanden. Bovendien heeft Marma fors geïnvesteerd in een high-end logistiek systeem om de voorraad (verse) voeding en diepvriesproducten te stockeren, beheren en verdelen.

Gezellige dag
De aanwezigen konden doorheen de dag eveneens deelnemen aan enkele workshops, er was kinderanimatie (grime en springkastelen), er kon aangeschoven worden aan een buffet en er was een muzikale noot van de Tiense coverband 'The Advantage'.

Voor meer informatie: [email protected] en www.marma.be

Publicatiedatum: