's Werelds oudste tweekoppige schildpad floreert op biologische groenten en fruit

Feest in het Natuurhistorisch museum van Genève, want de tweekoppige schildpad Janus is 25 jaar geworden. De Griekse landschildpad heeft twee koppen, twee paar longen en twee harten. Het dier zou in de vrije natuur deze leeftijd nooit kunnen halen, aangezien hij zijn koppen niet kan intrekken (waarmee schildpadden zich tegen roofdieren beschermen). Het reptiel is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste attracties van het museum en wordt in al zijn behoeften voorzien. Zo wordt hij dagelijks gewassen met groene thee en kamille, regelmatig gemasseerd, krijgt een speciaal dieet en wordt gecontroleerd op zijn gezondheidstoestand. Janus krijgt enkel versgesneden biologisch fruit en groente te eten.

Ter ere van zijn verjaardag was het mogelijk om een selfie met Janus te nemen, zijn verzorgers te ontmoeten en men kon een wetenschappelijke lezing over de bijzonderheid van de twee hoofden van Janus bijwonen.

Klik hier om naar de facebookpagina van het museum te gaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.