Donderdag 8 september:

Het slimme varken - Warmonderhof Avondklas door Kees Scheepens

Varkens staan bekend als intelligente en nieuwsgierige dieren. Ze hebben een goed geheugen, leren snel, kunnen geweldig wroeten en kunnen zelfs joysticks van computerspelletjes besturen. Wat betekent het om zo'n intelligent dier te houden? En hoe ga je als boer waardig om met het soorteigen gedrag van varkens? Tijdens de avondklas van donderdag 8 september op Warmonderhof in Dronten staat het varken in de spotlight. Meld je nu aan voor deze avondklas en leer er alles over van Kees Scheepens. Je kunt voorafgaand aan de avondklas desgewenst een hapje mee-eten.

Boer en onderzoeker
Biologisch varkensboer Kees Scheepens werkte jarenlang als dierenarts in de varkenshouderij. In 2002 gooide hij het roer om en startte met het houden van Berkshire-varkens. Op zijn boerderij in het Brabantse Oirschot leven zijn varkens jaarrond buiten, waar ze zoveel mogelijk hun soorteigen gedrag kunnen vertonen. Bovendien heeft Scheepens zijn varkens geleerd om het varkenstoilet te gebruiken: ze poepen op één plek in de stal en plassen op een andere plek. Inmiddels is hij gepromoveerd op het natuurlijk gedrag van varkens en geeft hij over de hele wereld lezingen over het interpreteren van het gedrag van varkens.

Aanmelden en mee-eten
Voor de avondklassen dien je je aan te melden via deze pagina. Je kunt, als je dat wilt, vooraf ook een voedzame avondmaaltijd mee-eten in de Hofzaal. Onze koks bereiden het eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. Via het aanmeldformulier kun je ook direct je eetreservering plaatsen. De kosten voor een avondmaaltijd bedragen 15 euro. Voor de avondklas zelf werkt Warmonderhof met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept: na afloop kan je je bijdrage contant in de melkbus óf via een QR code waarderen.

Tijden en locatie
De avondklas start om 19:30 uur in de Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het eten is om 18.00 uur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven