Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische inputlijst uitgebreid met diervoeders

Skal heeft de inputlijst met toegestane middelen in de biologische sector uitgebreid met diervoeders. Voedermiddelen die op de inputlijst staan, zijn beoordeeld door FiBL, waardoor de veehouder zeker weet dat het product voldoet aan de eisen van de Verordening (EU). In de inputlijst waren de toegestane meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen al te vinden.

Waarom uitbreiding?
Voor veehouders is het niet altijd direct duidelijk of een voedermiddel aan biologische dieren gevoerd mag worden, vooral als het een samengesteld voedermiddel is. Zijn alle ingrediƫnten in het middel wel toegestaan volgens de verordening? Dat moet de veehouder kunnen aantonen tijdens de inspectie. De veehouder kan nu in de inputlijst nakijken of het voedermiddel dat hij gebruikt voldoet aan de bio-verordening.

Inputlijst
Momenteel staan er 20 voedermiddelen van verschillende leveranciers op de inputlijst. Er zijn nieuwe aanvragen binnengekomen bij FiBL, die na goedkeuring bij de volgende update van de lijst verschijnen. Deze update wordt in de herfst van dit jaar verwacht. De inputlijst biedt een transparant overzicht van middelen die gebruikt mogen worden in de biologische landbouw en vanaf nu dus ook de veehouderij in Nederland. Klik hier om de inputlijst te bekijken.

Samenwerking met FiBL
Skal maakt voor de evaluatie van inputs gebruik van de diensten van FiBL Zwitserland. FiBL is een organisatie die al jaren ervaring heeft met het beoordelen van inputs voor de biologische sector in andere landen. Leveranciers en producenten van inputs kunnen een evaluatieverzoek van een product indienen bij FiBL.

Voor meer informatie: [email protected] en www.skal.nl 

Publicatiedatum: