Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start-up Davai Dumplings haalt meer dan half miljoen op bij voedingsgroep Ter Beke

Davai Dumplings, de start-up achter de vegan dumplings, gaat een strategisch partnership aan met Ter Beke. Naast de investering van meer dan 500.000 euro zal de voedingsgroep de uitbouw, distributie en internationalisering van het Davai-merk ondersteunen. "Een industrie transformeer je samen. We kijken ernaar uit om dankzij Ter Beke plantaardige voeding te laten doorbreken bij het grote publiek", aldus Davai Dumplings-medeoprichtster Maybritt Devriese.

Investering in verduurzaming van voedingssector
Davai, de start-up van Ruslan Podgaetskiy en Maybritt Devriese, gaat strategisch samenwerken met Ter Beke. De innovatieve voedingsgroep pompt een half miljoen euro in de 'Gentse vegan dumplings'. Daarnaast verleent Ter Beke de nodige middelen om het merk verder in de markt te zetten.

De samenwerking symboliseert een investering in de verduurzaming van de voedingssector. De dumplings van Davai zijn niet alleen plantaardig, ze zijn ook een diepvriesproduct - een milieuvriendelijker alternatief dan verse voeding.

"Verse voeding wordt dikwijls ten onrechte gelinkt aan duurzaamheid, maar het is allerminst ecologisch om elk seizoen alle soorten groenten en fruit te verkopen. Wij willen tonen dat vegan snacks niet alleen ongelooflijk lekker zijn, maar ook gewoon beter voor de planeet", zegt medeoprichter Ruslan Podgaetskiy.

Een missie waarin Ter Beke zich helemaal kan vinden: "Davai past perfect in het plaatje van onze vernieuwde strategie: plantaardig, een goede merkpositionering, lekker en een snelle snack. Als start-up behouden zij de volledige autonomie en ondersteunen we waar nodig. Tegelijk kijken we er bij Ter Beke naar uit om ons te laten inspireren door het dynamische ondernemerschap dat Ruslan en Maybritt aan de dag leggen", klinkt het bij CEO Piet Sanders.

Internationale expansie
Met het partnership hoopt Davai vegan voeding toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het is een logisch vervolg op de samenwerking met Colruyt, die de vegan dumplings sinds april van dit jaar verkoopt.

"Jammer genoeg wordt het diepvriesvak vandaag nog geassocieerd met fastfood. Wij willen die reputatie veranderen en wat meer variatie brengen in het aanbod. Op die manier gaan we voedselverspilling tegen én tonen we dat plantaardige voeding gewoon lekker kan zijn. Zónder dat het hoeft te dienen als vleesvervanger", meent Maybritt Devriese.

Ter Beke lijkt de ideale partner om dat imagoprobleem op te lossen. In 2017 investeerde het bedrijf al in KK Fine Foods PLC, specialist in bereide diepvriesmaaltijden uit het Verenigd Koninkrijk. De ondernemers willen daar ook voet aan wal zetten, nadat hun vegan dumplings eind 2021 de Nederlandse markt veroverden. Ook lonkt Davai naar Duitsland.

"België is een goede testmarkt. Qua plantaardige voeding en diepvriesproducten staat men in andere landen al verder, dus geloven we in ons internationaal marktpotentieel", besluit Podgaetskiy.

Over Davai Dumplings
Davai is een start-up uit Gent, die met plantaardige dumplings een gezonde en lekkere snack aanbiedt. Het bedrijf werd opgericht in 2016 door toenmalige studenten Ruslan Podgaetskiy en Maybritt Devriese. Davai haalde eerder al Foodbag, Gorillas, Bioplanet en Colruyt aan boord om de dumplings op grote schaal beschikbaar te stellen.

Over Ter Beke
Ter Beke is een innovatieve Belgische verse voedingsgroep, die een uitgebreid gamma kwalitatieve verse voedingsproducten en bijbehorende diensten commercialiseert in tal van Europese landen. Vandaag zijn we vooral gespecialiseerd in productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten vanuit 12 industriële vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.650 medewerkers. Ter Beke is sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel en realiseerde in 2020 een omzet van EUR 717,4 miljoen.

Voor meer informatie:
[email protected] 
www.davaidumplings.com 

[email protected] 
www.terbeke.be 

Publicatiedatum: