De cereals van Ekoplaza zijn nu nog smaakvoller en rijker gevuld. Het aandeel rozijnen in de crunchy granola rozijnen is bijvoorbeeld met 40% verhoogd en de muesli 4 granen is naar 5 granen gegaan. Binnen het assortiment granola is kritisch gekeken naar het suikergehalte, waarbij gelukt is om het suikerpercentage met 30% te verlagen met behoud van een heerlijke smaak. Naast de receptuurwijzigingen zijn er ook naamswijzigingen doorgevoerd. Het belangrijkste verschil is de aanpassing van krokante muesli naar granola. Daarnaast heeft de muesli amaranth plaats gemaakt voor een heerlijke muesli quinoa.
De granen die worden gebruikt in deze cereals zijn afkomstig van de eeuwenoude Brabantse grond. Geplet door de graanpletterij De Halm tussen de molenstenen. Het is de enige biologische graanfabriek waar alle processtappen van pletten van het graan tot verpakken binnen het bedrijf gedaan worden. Daarnaast produceert de graanleverancier op 100% groene energie en in gedeeltes van het productieproces hergebruiken ze de warmte die hierbij vrijkomt.
Voor meer informatie: [email protected] en www.ekoplaza.nl