Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USDA investeert tot € 300 mln in nieuw biologisch overgangsinitiatief

Landbouwminister Tom Vilsack heeft de details bekendgemaakt van de investering van € 300 mln van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), onder meer met middelen van het Amerikaanse reddingsplan, in een nieuw initiatief voor biologische omschakeling dat zal helpen nieuwe en betere markten en inkomensstromen voor telers en bewerken op te bouwen. De bio-teelt stelt de telers in staat een unieke positie op de markt in te nemen en zo een groter deel van de waarde te genereren.

Volgens de USDA National Agricultural Statistics Service is het aantal niet-gecertificeerde biologische landbouwbedrijven dat actief overschakelt op bio-teelt sinds 2008 met bijna 71% gedaald. Met de uitgebreide steun die dit initiatief biedt, hoopt de USDA deze trend om te buigen, kansen te creëren voor nieuwe en beginnende telers en de directe toegang van consumenten tot bio-voeding te vergroten door de teelt te verhogen.

Het initiatief zal omvattende technische bijstand bieden, met inbegrip van begeleiding van teler tot teler; directe hulp via financiële steun voor instandhouding en extra ondersteuning voor oogstverzekeringen en steun voor marktontwikkelingsprojecten op doelmarkten.

"Telers worden geconfronteerd met moeilijke technische, culturele en marktverschuivingen bij de overgang naar bio-teelt en zelfs tijdens de eerste jaren na de succesvolle biologische certificering," aldus Vilsack. "Met dit initiatief, dat in verschillende fasen en door verschillende instanties wordt uitgevoerd, breidt de USDA haar steun aan bio-telers uit om hen te helpen bij elke stap van hun overgang naar de certificering en het veiligstellen van markten voor hun producten."

Partnerschapsprogramma "Overgang naar biologisch"
Met dit initiatief wil het USDA ervoor zorgen dat telers die overschakelen op bio-landbouw de steun krijgen die ze nodig hebben om die overgang te maken, met inbegrip van een volledige toeleveringsketen aan Amerikaanse consumenten die dagelijks in hun supermarkten vragen om biologische producten. AMS zal in zes regio's in de Verenigde Staten partnerschapsnetwerken opbouwen met vertrouwde lokale organisaties die rechtstreeks telers opleiden, voorlichten en hulp bieden.

De organisaties zullen telers die de overstap maken in contact brengen met mentoren en betaalde mentornetwerken opbouwen om praktische inzichten en advies te delen. Elk regionaal team zal ook zorgen voor gemeenschapsvorming, met inbegrip van het opleiden van mentoren, technische bijstand, workshops en velddagen over onderwerpen als biologische teeltpraktijken, certificering, instandhoudingsplannen, bedrijfsontwikkeling (met inbegrip van het navigeren door de toeleveringsketen), regelgeving en marketing om telers die de overstap maken of onlangs hebben gemaakt te helpen bij het overwinnen van technische, culturele en financiële verschuivingen tijdens en onmiddellijk na de certificering. Het USDA zal voor dit programma tot € 100 mln beschikbaar stellen.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie:  
USDA Press
[email protected] 

Publicatiedatum: