Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mooi dat er zoveel belangstelling was voor het laatste grote project van baron Frans"

Rondvaart op Aeltje hoogtepunt van drukbezochte Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt

Tholen - De 26ste editie van de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt kon de afgelopen 5 dagen op heel veel belangstelling rekenen. Het was ook de eerste Landgoedfair zonder de op 20 juni plotseling overleden Frans baron Van Verschuer. Rondvaartboot Aeltje, het laatste grote project van Frans, voer meerdere malen per dag afgeladen vol over rivier de Linge. Het team kijkt met trots terug op het evenement, vertelt Tess Korevaar. "Het moet allemaal nog even landen hier. Overall zijn we heel tevreden, dat al het harde werken in een erg moeilijke tijd samenkwam tot dit grote bruisende en goedbezochte evenement."

Links rondvaartboot Aeltje, rechts de Landrovers, waar Frans gek op was.   

Rondvaartboot Aeltje
Rondvaartboot Aeltje heeft de afgelopen dagen tijdens de fair volop gevaren. "De restauratie van Aeltje was het laatste grote project van Frans en eigenlijk de rode draad van de twintigdelige televisieserie 'In het hart van ons landgoed'. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen hier belangstelling voor hebben. De boot zat steeds afgeladen vol, tijdens drie afvaarten per dag. Frits, de zoon van Frans, stond zondag twee keer aan het roer." De ruim 100 jaar oude boltjalk is vernoemd naar de dochter van de voorlaatste abt van het klooster Mariënweerd, waaruit het landgoed is ontstaan.

200% inzet in de voorbereidingen
De Landgoedfair was altijd één van de andere grote projecten van Frans. Het team heeft met man en macht alles in het werk gesteld om hier, ook in nagedachtenis aan de baron, weer een succes van te maken. "Vooral binnen het team waren de afgelopen twee maanden natuurlijk heel heftig, ook omdat Frans een hele grote rol had in de fair. Zo was hij altijd erg druk met het klaarmaken van het terrein. Binnen het team ontstond hierdoor wel echt iets moois. We besloten ons voor 200% in te zetten en daardoor is alles goed gekomen. Het is natuurlijk allemaal ook nog maar heel kort geleden en gebeurde zo onverwachts. Eigenlijk zaten we de dag na de begrafenis al met de vraag: gaat de fair door? Dat zijn beslissingen die je op zo'n moment als familie nog helemaal niet wilt maken natuurlijk. Ik kan niet voor de familie praten, maar ik denk dat we allemaal heel trots zijn dat het is doorgegaan en zo goed verlopen is."

Op een paar plekken werd stilgestaan bij het overlijden van de baron. In de oranjerie, gelegen aan het Koetshuis waar de ontvangst van de rondleiding was stond een foto met een brandende kaars. En op het terrein stonden de Landrovers opgesteld, waar Frans gek op was.  

Ook veel nieuw publiek
Naast de rondvaart op Aeltje werden er gedurende de fair natuurlijk volop andere activiteiten en workshops georganiseerd. En in de demonstratiering op de Grote Parade waren bijvoorbeeld hondenshows, schapen drijven en kinderen konden een rondje mee op het vliegende tapijt achter het Brabants Trekpaard. De Landgoedfair werd drukbezocht, vertelt ze. "We hebben het natuurlijk enorm getroffen met het weer. Het was gelukkig minder warm dan de week er voor." De fair trok zowel veel bekende als nieuwe gezichten, geeft Tess aan. "Er zit echt een nieuw team op de organisatie van de fair. Daardoor stonden er diverse nieuwe jonge ondernemers waarmee we ook een nieuw publiek wilden trekken. Er waren veel jonge gezinnen met kinderen, dus dat is zeker gelukt. En natuurlijk bezoekers die van de Landgoedfair hun jaarlijkse uitje maken. Zo ook de trouwe standhouders, die nemen hun eigen fanclub mee eigenlijk."

Voor meer informatie:
Heerlijkheid Mariënwaerdt
Oude Waag 21
4153 RC Beesd
0345 687010
[email protected] 
www.marienwaerdt.nl