Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alnatura kwaliteitsmanager geeft achtergrondinformatie op Freshness Seminar

Verantwoordelijkheid in de biologische voorzieningsketen

Biologische kwaliteitskeurmerken zijn standaard als het gaat om groenten en fruit in de biologische sector. Maar hoe zit het met de sociale normen, vooral in de biologische sector? Welke certificeringen voor duurzame verantwoordelijkheid zijn er? Welke bedrijven zijn bij deze sector betrokken? Welke specifieke criteria worden gecontroleerd?

Alnatura was een van de eerste bedrijven ter wereld die het We-Care-zegel ontvingen, dat duurzame actie voor mens en milieu op de bedrijfslocatie en in de toeleveringsketen erkent. Tijdens de Frische Expert Talk op 14 september zal worden ingegaan op de redenen voor de invoering van een dergelijke certificering, de eerste ervaringen en wat andere bedrijven van Alnatura kunnen leren.

Gunther Weiss, hoofd kwaliteitsbeheer bij Alnatura, zal de vragen van de moderator en de deelnemers aan het online-event beantwoorden. Dr. Michael Schaller, expert voor duurzaamheid, CSR & mensenrechten in de waardeketen, die meer dan 20 jaar geleden Sustainable, het agentschap voor duurzaamheid in Graz oprichtte, is de professionele moderator.

De doelgroep bestaat uit specialisten en managers op het gebied van kwaliteitsbeheer en kwaliteitsborging, alsmede op het gebied van inkoop en verkoop. Ook degenen die geïnteresseerd zijn in het thema van de sociale verantwoordelijkheid in de fruitsector komen aan bod. Bedrijven die lid zijn van de Duitse fruithandelorganisatie (DFHV) profiteren van de speciale deelnemersbijdrage.

Organisator van de onlineserie Frische Expert Talk is het DFHV-onderwijsplatform Frische Seminar. Samenwerkingspartner is GlobalGAP en IPD - Import Promotion Desk.

Meer informatie + inschrijving:
www.frischeseminar.de

Publicatiedatum: