Bioland en Edeka vieren partnerschap:

"Biologische landbouw en -levensmiddelproductie heeft een vaste plaats verworven als alternatief voor telers, verwerkers en handelaren"

In 2022 bestaat het zeer succesvolle partnerschap tussen Edeka Südwest en Bioland al tien jaar. Ter gelegenheid van het jubileum kwamen beide partners bij het Bioland-groententeeltbedrijf Ökofrisch in Ditzingen bij elkaar. Bedrijfseigenaar Marcus Arzt runt het bedrijf sinds 1989 volgens Bioland-richtlijnen en teelt biologische sla in de vollegrond en in foliekassen. Sinds 2002 levert hij veldsla, rucola en babyspinazie aan Edeka Südwest.

Marcus herinnert zich: "Toen ik meer dan dertig jaar geleden met de biologische groententeelt begon, waren duurzaamheid en biodiversiteit nog niet zulke grote thema's als nu. Toch was onze vereniging al vroeg een drijvende kracht die de biologische landbouw en de biologische levensmiddelproductie stevig heeft gevestigd als alternatief voor telers, verwerkers en handelaren. Sinds dag één, 25 april 1971, zet Bioland zich op holistische wijze in voor het klimaat, voor het behoud van de biodiversiteit en voor het dierenwelzijn." 

Klimaatverandering en verlies van biodiversiteit
Peter Hauk, minister van Landbouw: "Steeds meer mensen willen weten hoe en waar hun levensmiddelen geproduceerd worden. Tegelijkertijd houden mondiale uitdagingen zoals de klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit ons bezig. De deelstaatregering heeft zich daarom ten doel gesteld dat tegen 2030 op 30-40% van het landbouwareaal biologisch geteeld wordt. Samen met de vereniging Bioland draagt Edeka Südwest bij aan het mogelijk maken van dit doel, en probeert het bedrijf om de continu groeiende vraag naar bio-producten zo goed mogelijk met regionale producten te dekken."

Al in 2002 begon Edeka Südwest met het aanbieden van een groentenassortiment van regionaal verankerde Bioland-bedrijven. In 2012 werd deze samenwerking uitgebreid en werd het partnerschap met de biologische teeltvereniging Bioland gesloten. Klaus Fickert, directeur van Edeka Südwest, zegt daarover: "We zijn trots op ons inmiddels tienjarige partnerschap met de grootste Duitse teeltvereniging. Bioland-producten zijn tegenwoordig centrale onderdelen van ons programma 'Unsere Heimat – echt & gut BIO', met name in het groenten- en fruitassortiment. Als partners zijn wij verenigd door het doel om consumenten altijd toegang te garanderen tot hoogwaardige en verantwoord geteelde levensmiddelen uit de regio."

Economie en cultuur in harmonie
Producten die volgens Bioland-richtlijnen voor Edeka Südwest geteeld worden, verenigen een regionale herkomst en biologische landbouwmethoden. Ze staan voor een milieuvriendelijkere landbouw en levensmiddelproductie, met het doel om voor ons en onze nakomelingen een leefbare toekomst te creëren, in harmonie met de natuur. Christoph Zimmer, directeur van Bioland, voegt eraan toe: "Als Bioland zien wij onszelf als drijvende kracht voor de landbouw van de toekomst. We zijn er blij mee dat we met Edeka Südwest een sterke partner aan onze zijde hebben om nog meer bedrijven en medeburgers enthousiast te maken voor Bioland. Bioland-contractpartners dragen er als onderdeel van een waardecollectief aan bij dat dit in economie en cultuur met elkaar gerealiseerd wordt, zo ook Edeka Südwest."

Voor meer informatie:
Marcus Arzt
ökofrisch - Bioland Gemüsebau
Hinterholz 1
DE-71254 Ditzingen, Duitsland
Tel: +49 07152 939620
m.arzt@oekofrisch.de 
www.oekofrisch.de  www.edeka.de 
www.bioland.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.