Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Open dag op 21 augustus

Haneman Biofruit uit Winssen wordt Hofleverancier

Haneman Biofruit bestaat 100 jaar en mag zich als kers op de taart vanaf 20 augustus Hofleverancier noemen. Om dit te vieren organiseren de eigenaren Toine Janssen en Jeanette Litjens een open dag op 21 augustus in Winssen. De toegang is gratis en Haneman Biofruit trakteert op gratis versgeperst appelsap.

Met het honderdjarig jubileum van Haneman Biofruit uit Winssen, heeft het de Koning behaagd om het Predicaat 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toe te kennen. Hofleverancier ben je niet zomaar. Volgens de eigenaren, Toine Janssen en Jeanette Litjens, duurt de aanvraagperiode ongeveer een jaar en begint met een duidelijk gemotiveerde aanvraag onderbouwd met financiƫle, personele, bedrijfstechnische en historische informatie, die wordt ingediend bij de Burgemeester.

Onderzoek en beslissing van de Koning
Daarna doen de Commissaris van de Koning, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financiƫn grondig onderzoek naar het bedrijf. Zo dient de onderneming ten minste 100 jaar te bestaan en binnen haar bedrijfstak moet de onderneming een duidelijk vooraanstaande plaats innemen. Bij een positieve uitkomst wordt advies aan de Koning uitgebracht.

Na een positieve beslissing van de Koning wordt er een oorkonde opgesteld en wordt de koninklijke beschikking officieel aan het bedrijf meegedeeld. Daarna mag het bedrijf het Koninklijk wapen gebruiken. In de regel levert men niet daadwerkelijk aan het hof, al is dat natuurlijk wel mogelijk.

Op zaterdag 20 augustus wordt door Burgemeester Daphne Bergman van de Gemeente Beuningen in het bijzijn van genodigden de Koninklijke beschikking en de oorkonde uitgereikt.

Feestelijke open dag
Als onderdeel van de feestelijkheden organiseert Haneman Biofruit zondag 21 augustus een open dag. De dag begint met de onthulling van het 'Boert Bewust-bord'. Haneman Biofruit neemt namelijk ook deel aan het initiatief Boert Bewust en is daarvoor al enige tijd gecertificeerd. Boeren uit allerlei sectoren werken samen aan verbinding tussen de samenleving en boeren en tuinders in de streek. Boert Bewust-boeren zoeken actief het contact op met de omgeving, sommige boeren stellen hun bedrijf open voor groepen, anderen ontvangen studenten/scholieren, weer anderen nemen deel aan boerenmarkten of acties zoals 'Kids Tour de Boer', deze zomer.

Bij de feestelijke onthulling 21 augustus zijn er vanaf 11.00 uur rondleidingen door de boomgaarden, bezichtiging van de fruitpers, activiteiten voor kinderen en een boerenmarkt met lokale producenten van wijn, bier, fruit, ijs, vlees en tuinplanten. Er is ook wat te eten en te drinken.

Open dag Haneman Biofruit: 21 augustus 2022, van 11:00 uur tot 16:00 uur. Entree is gratis.

Voor meer informatie:
Toine Janssen
Haneman Biofruit
Molenstraat 40
6645 BV Winssen
+31 (0)6 20013387
[email protected] 
www.haneman.eu 

Publicatiedatum: