Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Memoriam: Jaap van Westering

Op zaterdag 6 augustus is Jaap van Westering overleden. Vele jaren was hij de uitgever van Ekoland, maar ook van Smaakmakend en andere tijdschriften. Privé was Jaap vooral levensgenieter, lekker eten met een goed glas wijn erbij, schrijft Ekoland-redacteur Leen Janmaat in een In Memoriam.

Als uitgever van het vakblad kon hij zich wel eens beklagen. "Waarom adverteren bedrijven niet? Ze hebben er toch ook belang bij dat Ekoland iedere maand verschijnt?" In die zin had Jaap moeite met de afnemende loyaliteit in de bio-sector. Jaap zelf bleef altijd loyaal naar zijn klanten en mensen in zijn omgeving. Betrokken en vol motivatie, hij werkte tot diep in de nacht door. Onderzoekers en adviseurs leverde de inhoud en Jaap maakte er iets moois van. Hij was gek op trekkers en werktuigen, bij voorkeur een foto op de voorkant van het vakblad. Zelf zie ik liever mensen op de cover van Ekoland, maar ondanks onze verschillende smaken blijft Jaap voor mij de robuuste man met passie voor vorm en opmaak, maar ook met een groot hart voor mensen uit de sector en zijn directe omgeving.

Op het kantoor in het centrum Baarn zat hij breeduit achter zijn bureau. Dan toonde hij zijn creaties, soms ook dure horloges die hij ontving van adverteerders van het horloge magazine Watches. Na het afscheid van het horloge magazine, hield Jaap samen met Annemieke kantoor aan huis. Daar stond de deur altijd open en als het weer meewerkte settelden we ons in de achtertuin. Het werk ging dan gelijk op met genieten. Het heerlijke eten door Annemieke bereid en de wijnen door Jaap uitgekozen, ontbraken dan niet.

Ekoland nummer 1-2022 was de laatste uitgave verzorgd door uitgeverij van Westering, Jaap was toen al ziek en heeft te kort van zijn pensioentijd kunnen genieten. Jaap, mede door jouw gestage inzet en betrokkenheid is Ekoland uitgegroeid tot een volwassen vakblad, je hebt bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van onze bio-sector. Mede namens de redactie van Ekoland heel veel sterkte voor Annemieke en verdere familie.

Leen Janmaat, redacteur Ekoland

Klik hier om naar de gedenkpagina te gaan.

Publicatiedatum: