Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe biologische haverdrank vindt gretig aftrek in de horeca

Tholen - De biologische barista haverdrank is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Zuivelrijck. Naast de biologische volle melk, halfvolle melk, chocolademelk, koffiemelk in flessen en cupjes en honing- en suikersticks, heeft de Friese leverancier met deze plantaardige melk een compleet assortiment om de horeca te bedienen.

Slechts vier ingrediënten
Het segment haverdrank is de laatste jaren flink gegroeid, vertelt managing director René van der Veen. "Vanuit de horeca kregen we best veel vragen naar een biologische variant. We zijn er een paar jaar mee bezig geweest. Veel haverdranken zijn gemaakt met veel toevoegingen en ingrediënten, wij wilden een zo clean mogelijk label."

En dus zitten er in de haverdrank van Zuivelrijck maar 4 ingrediënten: water, biologische haver, zonnebloemolie en zeezout. "Hij heeft een mooie witte kleur, schuimt goed en waar sommige producten de smaak zo neutraal mogelijk proberen te maken, smaakt deze echt naar haver", vertelt René. "Als je een normale cappuccino wilt, moet je maar volle melk gebruiken, maar gelukkig gaan mensen de smaak van haver steeds meer waarderen."

Positieve reacties
De nieuwe haverdrank is nu enkele weken op de markt en het product vindt al gretig aftrek. "Het is al heel veel opgevraagd en de reacties  zijn positief." Men is vooral blij met het biologische label en het lage aantal ingrediënten, vertelt René. "Plantaardige melk heeft het imago heel gezond te zijn, maar veel producten zijn 'overprocessed'. Zuivelrijck staat voor goede smaak en pure ingrediënten en producten. De verpakking is in lijn met dat van onze zuivelproducten. Een mooi natuurlijk landschap, hoewel de koetjes ontbreken."

René sluit niet uit dat een aantal winkels het product zullen opnemen maar benadrukt dat de focus ligt op horeca en out-of-home. "We bouwen onze eigen markt en op die manier zijn onze andere producten ook succesvol geworden."

Zuivelrijck haverdrank Barista is binnen een à twee weken bij Hanos verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
René van der Veen
Zuivelrijck
Bisschopsweg 16
8462 TA Rotstergaast
0513 682 867
[email protected]
www.zuivelrijck.nl