Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker

Gepersonaliseerde voedingsschema’s zijn gemeengoed geworden in de wielersport. Wielerploegen worden daarbij geholpen door speciale apps die precies aangeven wat en hoeveel ze moeten eten en drinken om optimaal te kunnen prestere. Alpecin-Deceunick is hiervoor een samenwerking aangegaan met Foodmaker. “Op alle vlakken moet je proberen een volgende stap te zetten”, zegt teammanager Philip Roodhooft tegen Wielerflits.


Lieven van Lommel (l) van Foodmaker met een van de renners van Alpecin-Deceunick, foto LinkedIn

Tijdens de derde rustdag van Tour de France werd de een nieuwe app gelanceerd. “Alle kennis hebben we gedigitaliseerd in deze app”, zegt Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker. “Wij krijgen alle data uit Strava en TrainingsPeaks binnen en kunnen mede op basis daarvan een gepersonaliseerd voedingsadvies geven. Wij beschikken zelfs over de zweetratio’s. Bij hoge temperaturen krijgt de renner een notifcatie met hoeveel hij extra moet drinken. De app past vervolgens ook aan hoeveel de renner na afloop dient te eten en drinken.”

De app komt ook beschikibaar voor de consument belooft Foodmaker. die ook samenwerkt met sporters als schaatser Kjeld Nuis en motorcrosser Liam Everts. 

Bron: Wielerflits.be

Publicatiedatum: