Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor het eerst ook Belgische en biologische mais bij Hermans Suikermais

"Nieuwe oogst Nederlandse suikermais komt met dit BBQ-weer op een perfect moment"

Tholen - Bij Hermans Suikermais is de oogst van de Hollandse suikermais, twee weken eerder dan vorig jaar, losgebarsten. "We hebben er weer zin in en zijn al volle bak aan het oogsten. Vanaf donderdag hebben we de eerste mais beschikbaar voor de verkoop", vertelt Giel Hermans.

Het warme weer in heel Europa zorgt er voor dat er flink gebarbecued wordt en dat komt de vraag naar de suikermais ten goede. "Ook Scandinaviƫ trekt volop aan de Nederlandse mais. De vraag is enorm. Nu zal het niet elke dag 35 graden plus zijn, maar voor de komende twee weken zien de weersverwachtingen er nog goed uit en blijft het zomers weer", vertelt Giel.

Het Spaanse maisseizoen loopt momenteel ten einde. "Het seizoen is relatief goed verlopen, al is er aanzienlijk minder volume vanuit Spanje gekomen. Door het weer in Nederland zien we nu ook de vraag naar de laatste Spaanse mais aantrekken, maar het Spaanse seizoen zit er nu echt zo goed als op", vertelt de teler.

De uitbreiding bij de teelt van Hermans Suikermais zit dit jaar in BelgiĆ«. "Belgen beginnen suikermais steeds meer te ontdekken. Supermarkten kopen het liefste mais uit eigen land en omdat wij niet ver van de Belgische grens afzitten, valt dat goed te regelen. We zien goede mogelijkheden om de Belgische markt te betreden." 

Bij Hermans Suikermais is zo'n 80% gericht op de supermarkten. "We hebben weer mooie acties in het verschiet. Dit jaar hebben we op aanvraag van een klant voor het eerst ook 5 hectare biologische suikermais aangeplant. Volgens Giel is een trend de laatste jaren dat er steeds meer losse mais in blad worden verkocht.  

"Ik kan niet anders zeggen dan dat we volop zin in het seizoen hebben. We hebben de beschikking over moderne rassen van mooie kwaliteit met de beste smaakbeleving, dus de klanten kunnen volop gaan genieten van de nieuwe Hollandse en Belgische oogst."

Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermais
Donk 1a
5995 PL Kessel
+31 (0)6 5475 7764 
[email protected]  
www.mielies.nl