Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwarte Specht organiseert op 22 juli een open dag

De bodem als vertrekpunt

Samen Vooruit in de Ecoregio Grenspark Groot Saeftinghe is een project gesteund door de provincie Zeeland en Europa om een impuls te geven aan de biologische landbouw in de regio. Op verschillende locaties worden proeven uitgevoerd met het Zwarte Specht concept, dat uitgaat van de bodem als vertrekpunt. Een gezonde bodem zorgt voor sterke planten en een hoge opbrengst van kwalitatieve producten met een lange houdbaarheid.

Net zoals vorig jaar organiseert Zwarte Specht deze zomer een Open Dag voor dit project. Biologische telers zijn van harte welkom op de Voedselbron in Graauw (Dwarsstraat 9), waar zij na ontvangst met koffie en thee om 9.00 uur en 11.00 uur meer uitleg krijgen over dit  project en het Zwarte Specht landbouwconcept waarmee wordt gewerkt. Daarna gaan de deelnemers het veld in voor enkele observaties.

De open dag is vooral gericht op mensen uit de agrarische sector, maar daarnaast is iedereen die interesse heeft welkom. Inschrijven is deze keer niet noodzakelijk, al geeft de organisatie aan het wel fijn te vinden om te weten wie er komt en op welk tijdstip.

Later in het seizoen volgt ook nog een rondleiding bij Gino van Acker in Absdale, meer toegespitst op de fruitteelt.

Klik hier voor de link naar het Facebook-event. 

Voor meer informatie:
Zwarte Specht
[email protected]
www.zwartespecht.com 

Publicatiedatum: