Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weer jaarrond Nederlandse biologische aardappelen

Al jaren heeft Landjuweel de wens om het hele jaar door Nederlandse aardappelen te verpakken voor hun klanten. Dit werpt voor de verpakker uit Oosternieland met name dit seizoen zijn vruchten af. 


Frank Poelman bekijkt met teler Gerco Mast de percelen tijdens het groeiseizoen.

In de laatste week van juni en de eerste weken van juli worden de eerste percelen met vastkokende, kruimige en iets kruimige aardappelen gerooid. Frank Poelman, inkoper bij Landjuweel is zeer tevreden. "Samen met een aantal leveranciers en telers hebben we ook dit jaar weer ingezet op een vroege oogst uit Nederland. Soms is dat even spannend in het voorjaar, maar uiteindelijk waren de groeiomstandigheden goed en daardoor ligt er begin juli al een mooi vers en huidvast product in de winkels. Onze klanten en de consument zien steeds meer het belang van Nederlands product."

Dan gaat het niet alleen om de traditionele vroege rassen Opperdoezer Ronde, Frieslanders en Doré maar juist het hele totale assortiment van kruimig, iets kruimig en biologische aardappelen. "Vastkokend komt dit jaar nog 3 à 4 weken uit Duitsland, maar is al wel PlanetProof." Poelman heeft goede hoop dit segment volgend jaar ook jaarrond uit Nederland te kunnen leveren. Landjuweel verpakt ook jaarrond biologische aardappelen uit Nederland. Dit doen zij al voor het tweede jaar, wat past bij het duurzame karakter van biologische teelt.

Overgang
Dankzij betere rassen en goede bewaartechnieken blijft de oogst van het jaar ervoor in veel gevallen lang goed. "We blijven kritisch op de kwaliteit en de partijen worden in het voorjaar extra gecontroleerd. Het is altijd een hele puzzel om de overgang goed te laten verlopen. De kwaliteit van de laatste partijen was goed doordat er goede keuzes zijn gemaakt. Ook de oogstomstandigheden waren perfect om vroeg te starten met kruimig uit Nederland."

Nederlands zoet
Ook voor de zoete aardappelen zet Landjuweel in op Nederlands product. Met teler Mts. Koenraadt-Heerink investeren zij al jaren in de Nederlandse zoete aardappel. Landjuweel ziet dan ook toekomst voor de teelt en jaarrond beschikbaarheid van Nederlandse zoete aardappelen. Dat scheelt toch aanmerkelijk in transportbewegingen en past dus goed in de duurzaamheidsdoelstellingen van het honderdjarige bedrijf. 

Voor meer informatie:
Frank Poelman
Landjuweel B.V.
+31 (0)595 454 200
[email protected] 
www.landjuweel.nl  

Publicatiedatum: