Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vena Vitae zoekt deelnemers proefproject

Op natuurlijke wijze de bodem laten herstellen

Vena Vitae Benelux is op zoek naar kwekers met grondgebonden teelten die ervan overtuigd zijn dat de bodem de basis is voor elke geslaagde teelt.

Het bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in bodemrevitalisatie, zoekt meerdere enthousiaste telers die mee willen werken in een proefproject waarin zij hun bodem op natuurlijke wijze laten herstellen, de ziektedruk afneemt en de bodem de planten weer voedt. Het resultaat, weet Vena Vitae, is een afnemende nematodendruk, een betere watervasthoudende capaciteit en een meer kruimige bodemstructuur. Daarnaast ziet men naar eigen zeggen duidelijk een hogere droge stofgehaltes door betere opname van nutriënten en een betere herverdeling van suikers in de plant.

“Wij zijn er op basis van onze huidige proefresultaten van overtuigd dat grondstomen veel minder of wellicht helemaal achterwege gelaten kan worden”, weet Sion Eichmuller, consultant bij Vena Vitae. “Verder blijkt in lopende projecten in de groententeelt dat plaagdruk in de gewassen aanzienlijk afneemt en de inzet met IPM duidelijk geminderd kan worden.”

Het project werkt op basis van een “No cure, No Pay”, deelnemers kunnen rekenen op een intensieve begeleiding om een optimaal resultaat te behalen. “Onze reeds succesvolle aanpak heeft in de Europese (biologische) groente teelt zijn vruchten afgeworpen en wij zijn ervan overtuigd dat dit ook voor u van buitengewone toegevoegde waarde kan zijn.”

Voor meer informatie: 
Vena Vitae Benelux BV
Sion Eichmuller
Tel.: +31 (0)6 36 59 03 21
[email protected]
www.venavitae.com