Bio-café NH in teken van korte keten: 14 juli

Dit voorjaar was Bio-NH één van drie winnaars van de challenge 'Meer eten uit de regio' van Voedsel Verbindt. Eén van de speerpunten van Bio-NH is het stimuleren van de afzet van biologische producten in de eigen regio (in Noord-Holland, maar dan om de hoek). "Wij vinden dit belangrijk omdat wij denken dat een model van korte ketens waarbij de consument zich betrokken voelt bij het product en de wijze waarop het is geproduceerd, bijdraagt aan een duurzamer voedselsysteem. Een deel van de biologische bedrijven in NH is al bezig met directe afzet, maar dit kan versterkt worden door een breder gebruik van moderne communicatietechnieken. Consumenten, horeca en lokale handel moeten op een makkelijke manier een antwoord kunnen vinden op de vragen: wat, waar, wie, wanneer en waarom. Het winnen van de challenge geeft ons de mogelijkheid om het project 'Koop Bio lokaal' op te zetten", vertelt René van der Aarde, secretatis van Bio-NH. 

"Graag vertellen we op donderdag 14 juli meer over dit project en horen we van alle biologische ondernemers uit NH hun wensen en gedachten. Wees welkom vanaf 19.30 uur voor inloop met koffie. Om 20.00 uur start het programma. We zijn te gast bij Boerderij Achtervennen, Monnickendammerrijweg 54, 1452 PN Ilpendam."

Voor meer informatie: info@bio-nh.nl of bel René van der Aarde (06 24801559)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.