Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor juli stijgt 3,50 euro

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor juli stijgt 3,50 euro ten opzichte van juni (59,25 euro). Deze verhoging is voor een deel gebaseerd op de verwachting dat de biologische referentiemelkprijzen zullen stijgen als gevolg van de aanhoudende vraag naar biologische zuivelproducten. Daarnaast bevat de stijging een correctie als gevolg van hogere biologische referentiemelkprijzen in de afgelopen periode.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde 1.006,74 euro, de vetwaarde 503,37 euro en de lactosewaarde 100,67 euro per 100 kg.

De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor 2022 tot en met juli bedraagt 56,11 euro per 100 kg melk.

De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kg melk met standaardgehaltes eiwit (3,57%), vet (4,42%) en lactose (4,53%), exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 550.000 kg melk op jaarbasis.

Op basis van de maandelijkse bio-garantieprijs ontvangt een lid-melkveehouder melkgeld. Het melkgeld is gebaseerd op de hoeveelheid en het eiwit-, vet- en lactosegehalte van de geleverde melk van het desbetreffende melkveebedrijf. Het verschil tussen de bio-garantieprijs en het melkgeld ontstaat door de verrekening van de vaste kosten van 0,29 euro. Daarnaast zijn er afhankelijk van het seizoen toeslagen en/of heffingen.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com 

Publicatiedatum: