Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opening door gedeputeerde Elies Lemkes

Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es van start

Op zondag 10 juli, tijdens Food Festival de Es, vinden de eerste demonstratie-activiteiten plaats in het kader van het 3-jarig demoproject. Het ministerie van LNV wees Tuinderij de Es aan als één van de demonstratiebedrijven. Tijdens het project staat het delen van kennis en inspiratie voor en door boeren en tuinders centraal. De focus ligt op maatregelen die je kunt toepassen op het bedrijf voor een betere bodem, minder uitstoot en meer biodiversiteit.

Opening door gedeputeerde Elies Lemkes
Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, Elies Lemkes, opent het programma om 12:00 uur. Onlangs heeft de provincie Noord-Brabant haar nieuwe beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 gepresenteerd, waarmee zij de weg inzet naar een verdere verduurzaming en innovatie van de agri-foodsector. Tuinderij de Es draagt hier graag aan bij en is verheugd dat de gedeputeerde op 10 juli aanwezig is.

Rondleiding en workshop door bodemdeskundige Gerard Oomen
Tuinder Bart Pijnenburg zal om 12:15 uur de aanwezige boeren en tuinders rondleiden over de tuinderij, waarbij speciale aandacht zal zijn voor de bodemexperimenten op de tuinderij. Dit jaar is
dat een experiment met compostbedden en een experiment met levende bodembedekkers. Aansluitend zal om 14:00 uur bodemdeskundige Gerard Oomen een verdiepende workshop verzorgen. Gerard was voorheen actief voor onder andere de Wageningen Universiteit en landbouwschool Warmonderhof.

Gratis toegang tot Food Festival en aanmelden
Iedere boer en tuinder, gangbaar of biologisch, kan kosteloos deelnemen aan de activiteiten. Aanmelden voor de rondleiding en workshop op 10 juli aanstaande kan via deze pagina. Daar kun je ook meer informatie vinden over andere activiteiten in het kader van dit project en je hiervoor aanmelden. Op de agenda staan onder andere
intervisiegroepen met andere ondernemers, 1-daagse stage uitwisselingen, workshops, bedrijfsbezoeken en workshops/lezingen. Kom je op 10 juli, dan krijg je ook gratis toegang tot het Food Festival dat die middag plaatsvindt op Tuinderij de Es. 

Publicatiedatum: