Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gereorganiseerd om de groei de komende tijd in goede banen te leiden

Skal constateerde in 2021 geen enkele non-conformiteit bij 67% van de gecertificeerde bedrijven

Skal heeft in totaal 6498 inspecties uitgevoerd, waarvan 694 toelatingsonderzoeken, 5356 jaarlijkse inspecties, 260 herinspecties op locatie en 188 inspecties in het kader van uitbreiding door bredere bedrijfsactiviteit.

De inspecties van Skal lieten zien dat het overgrote deel van de biologische bedrijven zich ook in 2021 aan de wettelijke voorschriften hield. Skal constateerde in 2021 bij 67% van de gecertificeerde bedrijven geen enkele non-conformiteit. Het naleven van de regelgeving door biologische bedrijven is volgens de organisatie een positief signaal voor de betrouwbaarheid van het Nederlandse biologische product.

Skal heeft in 2021 niet de volledige inspectie-capaciteit in kunnen zetten als gevolg van de coronapandemie. Ook de vogelgriep zorgde ervoor dat Skal niet altijd inspecties kon uitvoeren. Skal heeft bij 93% van de pluimveebedrijven die onder controle staan een inspectie kunnen uitvoeren.

Vooruitblik 2022
Ook in 2022 zal Skal weer nauw samenwerken met LNV en de sector om de duidelijkheid richting de ondernemers te verschaffen die zij nodig hebben om hun biologische productie (en/of omschakeling) goed in te richten.

Het bestuur heeft met name in de nieuwe eisen en werkzaamheden rond import aanleiding gezien om eind 2021 tot een formele reorganisatie te besluiten. Een reorganisatie, nodig om de groei de komende tijd in goede banen te leiden.

Dat is nodig om ook in de komende jaren door controle en toezicht, een betrouwbaar biologisch product voor de consument te garanderen, zodat de biologische sector in Nederland verder kan groeien. Daar zal Skal zich ook het komende jaar weer graag voor inzetten.

Klik hier om het volledige jaarverslag te lezen.

Publicatiedatum: