Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roosmarijn Saat: "De kracht is echt dat we dit samen met onze leveranciers doen"

Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt

Tholen – De Groene Passage bestond gisteren exact 25 jaar. Het jubileumjaar werd afgelopen zaterdag afgetrapt met een grote sfeervolle buitenmarkt op het plein voor De Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam. Bijna 50 leveranciers toonden daar een zeer breed aanbod aan producten aan het toegestroomde publiek, waartoe zowel bestaande klanten als veel voorbijgangers en inwoners van Rotterdam en omstreken hoorden. "De kracht van deze markt is echt dat we het samen met onze leveranciers doen. Ook zij waarderen het enorm om hierbij aanwezig te zijn en rechtstreeks met consumenten te kunnen spreken. Hierdoor werkt het voor beide partijen zo goed. Het was een fantastisch uithangbord voor biologisch", vertelt Roosmarijn Saat namens Gimsel, de biosupermarkt in De Groene Passage.

Biojournaal bracht een bezoek aan alle kramen op de Zomermarkt en maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Boven: Odin. Onder: TerraSana en Loverendale - Ter Linde

Al 25 jaar vormt De Groene Passage een samenwerkingsverband tussen gelijkgestemde ondernemers die gezamenlijk een duurzame lifestyle nastreven voor mens, dier en planeet. Een officieel moment net na de start van de markt (om 10:00 uur) viel nog in het water, maar dit werd 's middags goedgemaakt. "We hebben uiteindelijk aan het einde van de middag nog alle klanten kunnen bedanken en hierbij heb ik aangegeven dat we dit niet hadden kunnen organiseren zonder de hulp van alle leveranciers. Daarvoor vroeg ik een groot applaus en dat gebeurde dan ook. Gisteren bestonden we officieel 25 jaar. We hebben voor de Zomermarkt bewust het weekend gepakt waarin we ook echt jarig waren."

Roosmarijn Saat met Renate van den Broeck (voormalig eigenaresse van een Natuurwinkel) en Gerry van der Westen (Van der Westen Organic, family bakery). 

Op het plein voor De Groene Passage stonden dus weer als vanouds tientallen marktkramen opgesteld. "Het was echt druk, vooral 's middags. We hebben ook veel nieuwe gezichten gezien. Bij de loterijstand vroegen we of mensen De Groene Passage al kenden. Velen gaven aan de posters in de stad te hebben gezien en dat ze daarom besloten hadden om toch even te gaan kijken. Dit leidde tot veel enthousiasme, zo hoorde ik mensen zeggen 'wat is dit gezellig' en een ander vroeg me 'doen jullie dit ieder weekend?'."

Biowijnclub, GreenAge, Yarrah en Yaya Kombucha

Al met al kijken ze terug op een zeer geslaagd evenement. "Het was onwijs geslaagd voor ons. We hielden 's morgens ons hart vast met bui, maar het is allemaal meer dan goed gekomen. Er zijn heel veel mensen langsgekomen. Er waren een aantal nieuwe leveranciers bij, die op deze manier een goede indruk kregen van hoe wij werken. We kregen eigenlijk alleen maar leuke reacties."

Boven: IDorganics. Onder: Weleda en imkerij de Traay

'Oud' en nieuw
De leveranciers, een goede mix van gevestigde namen en (relatieve) nieuwkomers, presenteerden diverse nieuwe producten in de kramen. Denk hierbij aan lamb's meat pie, vegan choolade- en dropfudge, biologisch-dynamische boeketten uit de Zeeuwse volle grond van Loverendale - Ter Linde, Flora Zoet (een vegan alternatief voor honing en gefermenteerde fruitsiropen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:
Roosmarijn Saat
Gimsel | supermarkt voor natuurlijke voeding & cosmetica in De Groene Passage
Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
010 4046597
[email protected] 
www.gimselrotterdam.nl