Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extra aandacht voor nieuwe verdienmodellen bij vierde editie van Boerenversneller

Agrarisch ondernemers staan voor grote uitdagingen met betrekking tot hun bedrijf. De landbouwtransitie vraagt om verandering en innovatie binnen de hele sector, waarbij ieder gebied zijn eigen uitdagingen kent. Ook aanpalende sectoren zoeken naar vernieuwing.
De Nieuwe Boerenfamilie houdt zich bezig met het koppelen van partijen binnen en buiten de agrarische sector onder de zinne ‘samen slimmer boeren’. Dat gebeurt onder meer via ondernemersprogramma de Boerenversneller, dat zich opmaakt voor een vierde editie.

Agrarisch ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw verdienmodel kunnen voor training, begeleiding, netwerk en advies terecht bij de Boerenversneller. In dit programma gaan deelnemers in een groep van gelijkgezinden aan de slag met een integrale aanpak van hun bedrijf. De Boerenversneller doet níet aan symptoombestrijding maar ontwerpt met het oog op de toekomst van de voedselsector. Hierbij wordt hulp en samenwerking gezocht met niet-boeren zoals een architect, marketingspecialist, webdesigner, jurist of productontwikkelaar. Ook wisselen de deelnemers onderling veel met elkaar uit.

In de eerste drie edities werd met succes gezocht naar slimme oplossingen, logische stappen en haalbare doelen binnen de veranderende wereld van voedsel en landbouw. Vast onderdeel van de Boerenversneller is het vinden van een passend verdienmodel. Dit jaar zullen adviseurs en creatief experts extra aandacht besteden aan het economische toekomstperspectief van het bedrijf. Te zien is dat boeren ook na afloop van het programma stappen blijven zetten. 

Ben je geïnteresseerd in de Boerenversneller of wil je meedoen? Meld je dan aan via onderstaande link, inschrijven kan tot en met 6 juli. Het programma loopt van oktober 2022 tot maart 2023 en gaat in op Transitie, Erfvernieuwing, Samenwerking, Concept, Businessmodel en Verhaal.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Publicatiedatum: