Portfolio DSV TerraLife biologische groenbemestermengsels vernieuwd

DSV zaden heeft haar portfolio 2022 van biologische groenbemestermengsels vernieuwd. De TerraLife® Organic mengsels zijn 100% biologische mengsels. De mengsels zijn SKAL-gecertificeerd, waardoor ze het bio-label mogen dragen. Deze wijziging in mengsels is vooruitlopend op de EU regelgeving in 2023.

Uitgebalanceerde samenstelling
TerraLife groenbemestermengsels hebben een uitgebalanceerde samenstelling wat voor extra meerwaarde zorgt. In tegenstelling tot monocultuur werkt een mengsel met diverse componenten, welke een goede variatie in beworteling hebben, diep en ondiep, wat zorgt voor een snelle bodembedekking. Hierdoor is de kans van slagen groot doordat er altijd planten in het mengsel zijn die zich goed ontwikkelen onder de gegeven omstandigheden. Een groenbemestermengsel is daardoor ook beter bestand tegen extremere weersomstandigheden zoals zware neerslag of extreme droogte.

Onderlinge samenwerking
Door onderling samen te werken liggen de opbrengsten ook hoger. Groenbemesters zorgen voor het verbeteren en in stand houden van een goede bodemstructuur, behoud van bodemleven, vasthouden van nutriënten en opbouw van organische stof. Zeker niet in de plaatste plaats is er meer benutting van stikstofbinding, waardoor groenbemesters bijdragen aan het verminderen van kunstmestgebruik.

In de nieuwe TerraLife brochure van DSV zaden Nederland kunt u de 100% biologische mengsels vinden. Deze brochure is hier te downloaden.

Voor meer informatie:
Arjan van der Vinne en Bernard Bles
DSV zaden
06 18409667 (Arjan)
06 21238600 (Bernard)
arjan.vandervinne@dsv-zaden.nl 
bernard.bles@dsv-zaden.nl 
www.dsv-zaden.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.