Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards

De Natexpo Awards bekronen de meest vernieuwende, nuttige, praktische en originele producten die in de loop van het jaar op de markt werden gebracht. De innovaties in competitie werden geproefd en geëvalueerd door een jury van 13 experts en professionals, op basis van de criteria originaliteit, innovatie, voordelen voor de consument en hun belangrijkste prestaties. Er is ook rekening gehouden met de essentiële biologische certificering en de detailhandelsprijzen van de producten. Dit zijn de winnaars van dit jaar.

Verse producten


Taharama met gerookte witte bonen en peulvruchten uit Bretagne van L'Atelier V*
L'Atelier V* heeft tarama, een mezze van wereldformaat en een klassiek aperitiefhapje, opnieuw uitgevonden door het plantaardig, biologisch en lokaal te maken.

Biologische roeryoghurt van Simple Comme Bonjour
Deze yoghurt is biologisch, gemaakt met de verse melk van de dag op de boerderij. Hij wordt op de markt gebracht in zakjes (1,2kg, 3kg en 5kg) en wordt lokaal verdeeld aan supermarkten, collectieve catering en per bulk verkocht.

Zoete kruidenierswaren


Dessert van passievrucht en mango van schapen- en geitenmelk van Fromagerie de Val D'Ormeze
Een roermengsel van schapen- en geitenmelk, verkocht in een glazen pot voor drie personen, met een korte ingrediëntenlijst. Hij is zowel geschikt voor onderweg als voor de detailhandel, kan goed bewaard worden en is lang houdbaar bij kamertemperatuur. Een echte anti-verspillingsoplossing.

Kignon Citroen-Amandel van La Biscuiterie Handi-Gaspi
Deze innoverende zandkoekjes op basis van onverkocht brood, worden gemaakt en verpakt door mensen met een handicap.

Hartige kruidenierswaren

Cup Couscous Curry Coco van Biovence-Lazzaretti
Een handige en recycleerbare beker die in 5 minuten klaar is voor consumptie. Een combinatie van verwennerij en gezondheid dankzij een hoog gehalte aan aminozuren (granen en peulvruchten), voor een maaltijd boordevol energie. 100% plantaardig.

DAO Voorgerecht koekjes in de smaak Pittige Indische Curry van BiotoBio
Deze koekjes zijn gemaakt met een Indiase currypasta. Met een vleugje Cayennepeper, zijn ze net pittig genoeg om je mee op reis te nemen.

Dranken


Sparkteez van BFI SARL

Sparkteez, de eerste volledig Franse alcoholvrije mousserende thee - 17 calorieën - 4,4g suiker en 0/0/0 van al het andere. Het is een non-alcoholische drank, met een champagne gevoel.

Bio Veggy Café van The Bridge
De Veggy Cafè is er nu in zijn nieuwe cup-formaat met dezelfde kwaliteiten: van nature glutenvrij zonder toegevoegde suiker dankzij de Italiaanse rijst- en marsepeinbasis.

Dieet Supplementen

Nomadic Detox Blend van Archie
Als enige in zijn soort in Frankrijk revolutioneert deze detox blend het gebruik en de visie van appelazijn met een vernieuwend recept en een verpakking ontworpen met een gedachte voor klanten en winkeliers.

Guayapi Moringa van Guayapi
Dit is een ayurvedisch supervoedsel dat al duizenden jaren wordt geconsumeerd, met een hoog gehalte aan ijzer en plantaardige eiwitten, afkomstig uit bio-gediversifieerde productielocaties in Sri Lanka.

Cosmetica en hygiëne

Zelfbruinende druppels van Laboratoires de Biarritz
Deze nieuwe biologische zelfbruinende druppels, gecombineerd met een gezichts- of lichaamsverzorgingscrème, helpen om alle voordelen van het verzorgingsproduct te behouden en tegelijkertijd de bruining te verbeteren.

Freyja Beschermende Crème Balsem van Douces Angevines
De romige gezichtsbalsem van Freyja voedt de huid diep, beschermt haar tegen slecht weer, kalmeert een rode huid en laat de teint stralen. De plantaardige formule met tuinmaceraten geeft een fluweelzacht tintje aan de huid.

Huishoudelijke en Persoonlijke Producten en Diensten

Epur poeder voor verdunning van Bevil
Met het Epur verdunnerpoeder geen nutteloos watertransport en minder plastic dankzij het gebruik van een hervulbare fles om de kracht van het middel in water te verdunnen.

Solide Vaisselle van Solide!
De nieuwste versie van het vaste afwasmiddel is doeltreffender en gaat langer mee. Zowel economisch als ecologisch, het elimineert 100% van de verpakkingen en het getransporteerde water.

Diensten en uitrustingen voor kleinhandel en merken

Spicoj van Ulteria Bulk en Co
Spicoj is een oplossing voor de losse distributie van poeders, specerijen, kruiden en bessen. Het verdeelt precies de juiste hoeveelheid, en draagt bij tot de vermindering van afval.

Sequoia Circulaire van Sequoia Factory
Sequoia koopt voor 30 euro houten vrijstaande rekken van de Sequoia Factory terug en geeft ze een tweede leven in een beschermde werkorganisatie.

Internationale Speciale Vermelding


Om het innovatietalent van buitenlandse exposanten in de verf te zetten, werd dit jaar een 'International Special Mention' uitgereikt aan één internationaal product uit alle categorieën: De winnaar is de Belgische GIMBER n°2 Brut. een concentraat van biologische gember, alcoholvrij, met yuzu en citroentijm, met 50% minder suiker dan de originele en iconische versie van GIMBER.

Voor meer informatie: www.natexpo.com 

Publicatiedatum: