Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nautilus Organic en FruitMasters lanceren biologisch afzet- en kennisplatform BioMasters

Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic en telerscoöperatie FruitMasters gaan een strategische samenwerking aan en lanceren het platform BioMasters. Het nieuwe afzet- en kennisplatform voor biologisch geteeld fruit biedt volop kansen in het groeiende biologische segment.

Door de krachten te bundelen ontstaat een sterke, duurzame en toekomstbestendige samenwerking. Coöperatief denken en handelen zitten bij Nautilus Organic en FruitMasters in het DNA. Deze kernwaarden sluiten daarom uitstekend bij elkaar aan. Het platform heeft de gezamenlijke ambitie om een sterk bio-perspectief voor de telers neer te zetten en om deze categorie binnen retail en speciaalzaken verder te bedienen en te ontwikkelen met meerwaardeconcepten en rassen die uitblinken op smaak en kwaliteit. Zo biedt het volop kansen om het biologische segment verder te laten groeien.

Delen van netwerk
Nautilus Organic is de enige 100% biologische telerscoöperatie van Nederland. Het biologische aanbod sluit naadloos aan bij het uitgebreide productportfolio van FruitMasters. Adriaan Vis, commercieel directeur van FruitMasters, over de samenwerking: "Binnen het assortiment van onze nationale en internationale klanten zien wij het aandeel biologisch groeien. De verwachting is dat dit de komende jaren verder zal stijgen. We zijn daarom verheugd dat we met dit platform en de telers van Nautilus Organic onze bronfunctie weten te versterken door de toevoeging van biologisch geteeld fruit. Door beide netwerken te verbinden, kunnen we klanten voorzien in een totaalaanbod van hoogwaardig en biologisch geteeld fruit, rechtstreeks van de bron."

Bundelen van kennis
Centraal binnen het platform staat het delen van kennis. De Europese Commissie benoemt in de Green Deal biologische teelt als onderdeel van een duurzame transitie. Daar waar gangbare teelt verder vergroent en marktontwikkeling gericht is op duurzaamheid, is het essentieel de kernwaarden van biologische teelt op het gebied van biodiversiteit, zorg voor bodemleven en eerlijke verwaarding in de keten te bekrachtigen. Directeur Michael Mackaay van Nautilus: "Als coöperatie hebben we al sinds onze oprichting in 1987 oog voor een duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Daarom kunnen wij leden van FruitMasters die willen omschakelen naar biologische teelt uitstekend adviseren. Met het platform bieden we hen vanaf de start voldoende afzetmogelijkheden met het juiste rendement. En kunnen we telers uitstekend faciliteren op het gebied van sorteren en verpakken. Op onze beurt kunnen wij profiteren van de uitgebreide kennis bij FruitMasters over retail en het in de markt zetten van merken en concepten. Met de bundeling van krachten zijn wij een aantrekkelijke partij voor bestaande en potentiële biologische telers."

One stop shop start komend afzetseizoen
Beide coöperaties blijven opereren als zelfstandige entiteiten. De telers kunnen hun producten vanaf het afzetseizoen 2022 – 2023 afzetten via het BioMasters-platform. De komende maanden worden er verdere stappen gezet in de realisatie van het platform en het aansluiten van klanten hierop.

Over Nautilus Organic
Nautilus Organic is de enige 100% biologische telerscoöperatie van Nederland. Met de aangesloten telers bundelen we onze krachten en bieden we een breed assortiment biologische en biodynamische groenten en fruit rechtstreeks van de teler aan klanten in binnen- en buitenland. Nautilus Organic is de schakel tussen een optimale afzet voor de telers en de wens van de klant. Zo dragen we bij aan een betere beschikbaarheid van biologische en biodynamische producten in de markt, sorteren en verpakken we zo duurzaam mogelijk en ontzorgen we onze afnemers. Tegelijkertijd stimuleert Nautilus Organic de ontwikkeling van het biologisch areaal in Nederland en streven we naar duurzame productieprocessen in een zo kort mogelijke keten. Hierbij staat het waarborgen van kwaliteit en het bijdragen aan een gezonde bodemleven en leefomgeving voor mens, plant en dier en een gezonde bedrijfsvoering bij haar leden centraal.

Over FruitMasters
FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland, en levert met ruim 400 aangesloten fruittelers hard- en zachtfruit rechtstreeks van de bron in binnen- en buitenland. We kijken naar de volledige reis van het fruit, van teler tot consument: van sortering tot verpakken en van branding tot schappresentatie. FruitMasters loopt voorop in de markt door continu te investeren in nieuwe technieken, door eigen (concept-)rassen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de smaakwensen van de consument, en door altijd mens en natuur voorop te zetten. We telen én verpakken zo duurzaam mogelijk, zodat we zowel nu als in de toekomst van lekker en gezond fruit kunnen genieten.

Voor meer informatie: info@bio-masters.nl en www.bio-masters.nl

Publicatiedatum: