Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nu samen met slagerij en drogisterij in 1 grote winkel"

Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar

Tholen - De vernieuwde Ekoplaza aan het Hofplein in Alkmaar opent vandaag de deuren. De Ekoplaza versmarkt, De Groene Weg slagerij en drogisterij zitten nu in 1 grote ruimte. De winkel heeft een oppervlakte van de maximaal toegestane 999 vierkante meter. Gisterenavond vond de openingsavond plaats. "Het was overweldigend druk. Ik denk dat er misschien wel 500 mensen waren. Een gigantische opkomst dus. En we kregen heel veel goede reacties, dus het was erg leuk en bijzonder", reageert Arjan Nijdam, die de zaak samen met zijn zoon Pelle runt.

Pelle en Arjan

De ondernemers hebben vorig jaar november de Groene Slager, die naast de Ekoplaza zat, overgenomen. Daar is een De Groene Weg-slagerij van gemaakt. De biologische slagerij is nu geïntegreerd in de Ekoplaza Alkmaar versmarkt. "Vanaf 2005 zaten de Ekoplaza, slagerij en drogisterij in 3 aparte ruimtes met 3 verschillende ondernemers. Vanaf nu runnen Pelle en ikzelf 1 grote winkel. Klanten kunnen vanaf nu dus voor al hun biologische boodschappen, een stukje biologisch vlees en natuurlijke verzorgingsproducten bij ons terecht."

Daar komt bij dat Ekoplaza Alkmaar nu een breder assortiment heeft, volledig passend bij het versmarkt-concept. Ook is er meer ruimte gemaakt voor verpakkingsvrije producten, waarbij klanten hun eigen bakje of zakje kunnen afvullen. "Hiermee besparen we samen verpakkingsmateriaal, aangezien men vanaf nu alleen precies tapt wat hij/zij nodig heeft."

Foto's: Emil de Jong (Kijklens)

Duurzame verbouwing
Tijdens de verbouwing in Alkmaar stond duurzaamheid voorop, de ondernemers gaan voor een gasloze winkel. Er is gekozen voor een nieuw, centraal koelingssysteem dat werkt op CO2 in plaats van koelgas. Het systeem koelt niet alleen de producten, maar op een winterdag kan met de restwarmte ook de winkel verwarmd worden. Dit maakt de centrale verwarming overbodig.

De slagerij

Noodwinkel
De winkel sloot 10 mei de deuren voor de verbouwing. De afgelopen weken konden de klanten in een pop-up store aan de Laat 128 terecht. "We waren uit ons jasje gegroeid en daarom was een flinke verbouwing noodzakelijk. Met de noodwinkel hebben we de overlast voor onze klanten zoveel mogelijk proberen te beperken. We hadden ook een speciale actie omdat de pop-up store minder goed per auto bereikbaar was. Klanten kregen vanaf 2 mei een kaartje mee dat goed was voor het gratis laten bezorgen van de boodschappen. Hiermee kwamen we klanten met grote boodschappen tegemoet en hier was zeker waardering voor."

Voor meer informatie:
Arjan Nijdam
Ekoplaza Alkmaar
Hofplein 7-9
1811 LE Alkmaar
072 5111963
[email protected] 
www.ekoplaza.nl