Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bee Eco opent in Beverwijk

Tholen - Beverwijk is een biologische winkel rijker. Begin deze maand openden Michel en Mira ten Wolde de deuren van Bee Eco in de Breestraat. Daarmee kwam een droom uit voor de twee die zelf al zo'n tien jaar geleden begonnen met biologisch eten. 

Ze staan met z'n drie├źn in de winkel. Mira, Michel en Raymond Muller die jarenlang bedrijfsleider was bij Ekoplaza. Michel heeft ook ervaring in de retail. Hij werkte twintig jaar als supermarktmanager en om nog wat extra feeling te krijgen met het biologische aanbod liep hij ter voorbereiding ook een periode stage bij Ekoplaza.

De bij centraal
In de naam, het logo, op de website maar ook in de winkel kun je er niet omheen: de bijen die Michel en Mira kozen als sleutelfiguur om de boodschap van biologische en biodynamische voeding te vertellen. "De aarde, de natuur en de grond zijn langzamerhand door het gebruik van overmatige pesticiden aan het verzadigen. Om dat tegen te gaan willen wij door verantwoord ondernemen biologische, biodynamische, veganistische en glutenvrije producten verkopen die op een eerlijke en gezonde wijze geteeld zijn. Eerlijke handel, en eerlijke prijzen. Zodat de boer alle aandacht kan geven aan zijn productie, en de aarde weer vitaal wordt", zo schrijven de winkeleigenaren in hun visie.

Blij met een ruim assortiment
De winkel werd officieel geopend door Richard de Leth, bekend van OERsterk. Door zijn boek begonnen Mira en Michel tien jaar geleden met biologisch eten. Inmiddels weten de Beverwijkers en mensen uit de omgeving de winkel al goed te vinden. "Wij horen veel van de klanten dat er eindelijk een biologische supermarkt in Beverwijk is, met een ruim assortiment, zodat ze niet meer hoeven te reizen naar Haarlem of Castricum waar een Ekoplaza is gevestigd", vertelt Michel. En dat ruime assortiment, ze zorgen ervoor dat de klanten daar precies kunnen vinden wat ze nodig hebben. "Wij luisteren naar de wensen van de klant die naar Beverwijk komen zodat wij ons assortiment daar op aan passen."

Voor meer informatie:
Bee Eco
Breestraat 28
1941 EJ Beverwijk
[email protected]
www.bee-eco.nl