Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project grootbrengen van stierkalfjes wordt vervolgd

Biologische boeren met Jersey koeien gezocht

Samen met DID-IT, Jacob Beeker van boerderij Eyckenstein en een aantal boeren met Jersey vee is er in 2021 gestart met het grootbrengen van de biologische Jersey stierkalfjes. 

In plaats van de stiertjes na enkele weken te slachten voor hondenvoer, worden ze nu eerst bij DID-IT op de boerderij grootgebracht in de potstal en de wei en na 4 – 5 maanden verhuizen ze naar boerderij Eyckenstein. Daar leven ze nog gezamenlijk in de weilanden van landgoed Eyckenstein voordat ze geslacht worden en 'bijzonder lekker en mals' vlees leveren voor de biologische winkels en de horeca.

Project wordt vervolgd
In het eerste jaar is een test gedaan met 14 kalveren van Willig en omdat het voorspoedig is verlopen en alle systemen zijn aangepast kan het project nu verder.

Omdat de Jersey kalveren zo klein zijn, moesten de voerhekken worden aangepast. Ook werden er twee melkvoerautomaten aangeschaft om de melk te maken voor elk kalf. Door een halsbandsysteem kan elk kalf worden gepland en gevolgd.

De eerste kalveren kwamen in februari en maart en zij zijn inmiddels alweer grotendeels buiten aan het grazen. De kalveren die in april en mei binnenkwamen, volgen binnenkort. In totaal zijn er nu 36 kalveren aangemeld en ontvangen en er is nog ruimte voor meer. Zowel de huisvesting en opfok als de afzet maakt een groter aantal voor de rest van het jaar mogelijk.

DID-IT en boerderij Eyckenstein zijn dus op zoek naar meer biologische boeren met Jersey vee. Daarvan kunnen de stierkalveren ondergebracht worden in dit project. Aanmelden kan via onderstaande mailadressen.

Voor meer informatie:

Boerderij Eyckenstein
Jacob Beeker
info@boerderijeyckenstein.nl 
www.boerderijeyckenstein.nl

DID-IT
Poppe Braam
info@diditorganic.nl 
www.diditorganic.nl 

Publicatiedatum: