Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yumeko mag zich B Corp noemen

In het voorjaar van 2022 kreeg Yumeko de B Corp-certificering. B Corp is een organisatie die bedrijven over de hele wereld helpt om hun positieve impact te verbeteren. Alleen bedrijven die qua sociaal en duurzaam ondernemen aan een hoge standaard voldoen, mogen zich officieel B Corp noemen. 

"B Corp word je niet zomaar. Het proces om deze certificering te ontvangen was lang en zeer uitgebreid", schrijft Yumeko in een blog. "We zijn dan ook ontzettend blij ons aan te kunnen sluiten bij de groep van 4000 bedrijven wereldwijd die officieel de B Corp certificering dragen. In deze groep vind je grote bedrijven zoals Veja en Patagonia, maar ook kleinere bedrijven als Dopper en Seepje. Stuk voor stuk bedrijven die sociaal en duurzaam ondernemen als prioriteit hebben."

In diezelfde blog legt Yumeko ook uit wat het verschil is tussen B Corp en de keurmerken die het bedrijf al in bezit heeft. "Inderdaad hebben wij een heleboel keurmerken die erop toezien dat we op het gebied van mens, milieu en dier duurzaam en verantwoord bezig zijn, maar B Corp werkt net even anders. Zij overzien het grote geheel. B Corp is de generalist, een keurmerk dat onze gehele bedrijfsvoering onder de loep neemt, zowel de producten die we maken als ons personeelsbeleid als onze omgang met klanten en andere partners. Andere keurmerken, zoals Fairtrade zijn specialist; zij kijken kritisch naar een onderdeel van ons bedrijf. In het geval van Fairtrade focussen zij zich op de arbeidsomstandigheden van katoenboeren."

Bron: Yumeko

Publicatiedatum: