Bronzen beeldje voor varkenshouders langer dan 25 jaar bij keten aangesloten

De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum

Vorige week vierde De Groene Weg, de grootste biologische vleesproducent van Nederland, officieel haar 40-jarig bestaan. Dit jubileum vond al plaats in 2021, maar is door Corona een jaar uitgesteld. Onder de titel 40+1 heeft het biologische bedrijf vorige week, met de aangesloten boeren, de biologische slagers, collega's en andere betrokkenen, uitgebreid stilgestaan bij dit bijzondere jubileum.

Met verschillende presentaties, een quiz over het bedrijf en een heerlijke uitgebreide biologische BBQ op landgoed Heerlijkheid De Mariënwaerdt, werden de aanwezigen getrakteerd op een feestelijke dag.

Klik hier voor deze foto in een groter formaat. 

Al 40 jaar laten zien dat het anders kan
Allard Bakker: "Al in 1981 is De Groene Weg opgericht door Peter de Ruijter en Henk van Oers. Op dat moment stond biologische voeding nog echt in de kinderschoenen en waren er vrijwel geen consumenten die wisten waar de biologische dierhouderij voor stond. Het was echt pionieren, maar Peter en Henk wilden laten zien dat het ook anders kon. Nu, meer dan 40 jaar later, hebben wij als bedrijf die missie nog steeds. Door onze unieke manier van werken, waarbij leveranciers en producenten zich voor een lange termijn aan ons verbinden, zijn wij in staat op een duurzame en evenwichtige manier ons verder te ontwikkelen de komende jaren. Het is geweldig om te zien dat zoveel partijen uit de keten aanwezig waren om deze bijzondere mijlpaal met ons te vieren."

Jan en Francisca Wennekers namen het bronzen beeldje namens de familie Wennekers in ontvangst.

Leveranciers in het zonnetje
Speciale aandacht ging uit naar varkenshouders Wennekers uit Schagen en de familie Kool uit Linschoten. Al meer dan 25 jaar zijn zij leverancier bij De Groene Weg en daarmee de varkenshouders die het langst verbonden zijn aan de organisatie. Voor dit heugelijke feit kregen zij een bronzen varkentje uitgereikt. Jan Wennekers: "Wij zien dit mooie beeldje als de kroon op onze duurzame samenwerking. Hij krijgt een goed zichtbare plaats op ons bedrijf." Jan en Francisca Wennekers namen het beeldje namens de familie Wennekers in ontvangst. De familie Kool kon deze dag helaas niet aanwezig zijn en krijgt het beeldje zo snel mogelijk persoonlijk uitgereikt.

Voor meer informatie: info@degroeneweg.nl en www.degroeneweg.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven